Pontos lengéscsillapító mérés Szeged városában precízen

A lengéscsillapítók fontos részei a gépjárműnek. Ha elhasználódnak, akkor a féktávolság megnő és jelentős mértékben csökken a jármű irányíthatósága. Éppen ezért nem érdemes bízni a jó szerencsében, hanem célszerű bemérni a lengéscsillapítót és szükség esetén lecserélni őket.

Pontos lengéscsillapító mérés Szeged precízen – A Szegeden található Kovács Autóműhelyben, mely Bosch Car Service minősítéssel rendelkezik, hagyományos, illetve adaptív lengéscsillapítók mérését és cseréjét egyaránt elvégzik a szakemberek. Az előzetes egyeztetést követően a megbeszélt igényekhez mérten állítja össze a szakember az árajánlatot! Az ügyfelek körében a legnépszerűbb lengéscsillapítók a Monroe, Sachs és Kyb, melyek gyári minőséget képviselnek. Ugyanakkor a szakemberek az árérzékenyebb autótulajdonosokra is gondoltak. A gumiabroncs nyomásának beállítását követően a szakemberek elvégzik a lengéscsillapító mérését. A műszerrel egy időben egy tengely mérése lehetséges. Két tengely lemérését követően a szakember mérési jegyzőkönyvet készít. A kapott eredmény a négy kerék esetében mért lengéscsillapítottságot százalékos arányban mutatja meg.

A szakemberek azt javasolják, hogy az időszakos szervizek alkalmával végeztesse el ezt a gyors mérést. Ha cserére kerül sor, akkor először is ki kell cserélni a meghibásodott lengéscsillapítót. Ekkor a lengéscsillapító porvédője és ütközője is ellenőrzésre kerül. Ha szükséges, akkor a szakemberek ezeket is kicserélik. Ezenkívül a szakemberek megvizsgálják a rögzítő alkatrészeit is, a toronyszilentet és a toronycsapágyat is. Ezek után sor kerül a cserére szoruló alkatrészek cseréjére és a futómű műszeres ellenőrzésére. Szükség esetén a futóművet is célszerű beállítani! Bővebb információkért látogasson el a ka-autoszerviz.hu weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?