Padlólap időtálló minőségben

Minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek manapság a járólapok, hiszen könnyedén tisztíthatóak, egyedi kialakítással lefektethetőek, és akár egészen különleges színekben is választhatóak.

Padlólap beszerzés alkalmával azonban nem árt néhány dolgot átgondolni annak érdekében, hogy hosszú távon is örömünket leljük majd otthonunk új elemeiben. Mindenekelőtt arról kell döntést hoznunk, hogy mennyire fontos számunkra az időtálló minőség. Mivel a lakásfelújítás feladatait legtöbben nem szeretnénk néhány évente megismételni, így nem elhanyagolható, milyen minőségben áll rendelkezésünkre a választott padlólap. Bár megjelenésükben a padlólapok gyakran hasonlítanak a csempékre, amiben azonban biztosan különböznek, az nem más, mint a teherbírás. Erre nagy szükség is van, különösen az olyan gyakori strapának kitett helyiségekben, mint a konyha, vagy az előszoba. Egyébként tipikusan ezek azok a helyiségek, ahol sérülések érhetik a padlólapokat. Ha nem kívánunk két év múlva felpattogzásokat látni a burkolaton, akkor érdemes legalább a középkategóriás padlólapok közül választani.

Nem mehetünk el a padlólap, valamint a fuga színe mellett sem. Míg a fehér változaton azonnal meglátszik minden szennyeződés, és a kopás is rendkívül csúnya tud lenni, addig az erőteljes árnyalatokat csak azoknak ajánljuk, akiknek személyiségéhez és a lakberendezési irányzathoz passzolnak ezek. Ha a trendeket vesszük figyelembe, akkor a markáns, hangsúlyos színek igencsak nagy népszerűségnek örvendenek manapság, de jó választás lehet padlólap kapcsán az is, ha otthonunk fali burkolataival hozzuk harmóniába a padlót is. Ne feledkezzünk meg a fugáról sem, érdemes színét a járólapéhoz igazítani, így nem lesz jelentős eltérés tapasztalható.

Vélemény, hozzászólás?