OnePlus 8 áttekintés

A OnePlus 8 a trendek csúcspontját jelenti. Ez a márka híresen alacsony árú, magas színvonalú telefonjait egyre közelebb hozza, ha nem is egészen más, mint a csúcsminőségű telefonok fényezéséhez. Több szempontból az is megmutatja, hogy a OnePlus alkalmazza versenytársainak néhány tervezési filozófiáját.

Ezt már láthattuk a fejhallgató-csatlakozó eltávolításával a OnePlus 7-ben; itt a OnePlus 8 és a magasabb specifikációjú, de drágább OnePlus 8 Pro felcserélte a telefon előugró szelfikameráját egy lyukkal a bal felső sarokban. El kell ismerni, hogy a fényképezőgép működése kevésbé klassz, de ez nem akkora veszteség: statikus kamerára váltás valószínűleg vízállóbbá tette az új telefonokat. Valójában a OnePlus 8 Pro IP68 víz- és porállósági besorolással rendelkezik (de nem a OnePlus 8, amely csak a szokásos OnePlus vízállósági biztosítékot biztosítja). Az új telefon az alapszintű verziót a lengyel csúcsminőségű szintre emeli, és javítja a specifikációit is. Tavaly a márka telefonjai megoszlottak egy megfizethető „standard” változat és egy Pro modell között, amely mind a funkciók, mind a megjelenés szempontjából jelentős fejlesztést jelentett; de az idén a OnePlus 8 olyan fizikai finomításokat kap, amelyeket nem kaptak meg a 2019-es megfizethetőbb modellek.

Ha nem bánja, hogy a zászlóshajó jutalmakat még nagyobb megfizethetőség érdekében feláldozza, a OnePlus Nord valódi középkategóriás modellként jelent meg, amely több mint néhány zászlóshajó jutalmat tartalmaz. Más szavakkal, a OnePlus 8 egy kissé zászlóshajónak tűnik, ívelt szélű „vízesés” kijelzőjével és szelfi kamerájának lyukasztó lyukával (a könnycseppek 2020-ban passzék) – és nem árt, ha ez a modell elárasztja a nagyot a OnePlus 7T körkamerás blokkja egy vonzóbb függőleges csíkhoz, hasonlóan a drágább OnePlus 8 Pro testvéréhez. A OnePlus 8 nem csomagolja össze a Pro összes trükkjét – hiányzik belőle a teleobjektív és a vezeték nélküli töltés -, de az alapvető dolgok itt vannak: egy Snapdragon 865 lapkakészlet, 8 GB vagy 12 GB RAM, 6,55 hüvelykes FHD + AMOLED kijelző, és egy 4300 mAh-s akkumulátort, amely egy órán belül teljesen feltölthető a dobozban található Warp Charge 30T töltővel.

Vélemény, hozzászólás?