Ön is megszállottja a parasztház dekornak?

Amikor késő esti insta-görgetésről van szó, bizonyos dolgok garantáltan megfogják a figyelmemet. A lista élén a gyönyörű családok vannak, akik ugyanolyan szép parasztházakban élik az életüket, mint amilyenekről ön is álmodozik.

Még akkor is, ha otthona nem feltétlenül parasztház stílusú, nem hagyhatja abba a gyönyörű, vidéki textilek böngészését. Dee Campling belsőépítész bölcsen rámutat, hogy a parasztház dekorációjának egyik legnagyobb előnye az a tény, hogy a kedves, fodros textíliák alapvető követelmények. „A tanyasi bútorok vaskosságának ellensúlyozására – mondja – textileket használhat, hogy megpuhítsa azokat.” Ha a tarkán szőtt pamutszövetről, a virágról és a csíkról van szó, ne fogja vissza magát. A másik igazi szerelmünkhöz, a nyaralóházhoz hasonlóan a parasztházi stílus komoly mintakeverést igényel. Campling megjegyzi, hogy „mivel a bútorok rusztikusak és véletlenszerűek, nyugodt és gondtalan lehet a szövetválasztás keverésével.” Az egyik első dolog, amire a parasztház kedvelői odafigyelnek, a konyhaasztal.

A parasztház dekorációja a rusztikus, természetes anyagok szépségének megünneplését jelenti. Ez gondtalan és funkcionális, ahol semmi sem csiszolt vagy rendezett. Ehelyett egy modern, mégis lakott megjelenés létrehozásáról szól, amely árasztja magából a melegséget és kényelmet.  Egy olyan világban, ahol mindannyian több időt töltünk bent, mint kint, a felhajtásmentes és funkcionális különösen vonzó. Moseley arra is rámutatott, hogy „a klasszikus parasztház megjelenésének kulcsa a visszanyert fa használata.” És szerencsére, ha a parasztház-stílusról van szó, akkor végtelen módon lehet ezt az elemet hozzáadni. „Legyen szó fagerendákról, fa padlóról vagy egy bútorról, például étkezőasztalról, a visszanyert fa beépítése kulcsfontosságú” – mondja.

Vélemény, hozzászólás?