Olaszország napos tengerpartjai

Ha tengerparti nyaralás, akkor sokan Olaszországot veszik célba! Nem csoda, hiszen a csizma formájú ország rengeteg látnivalót tartogat az ide érkezők számára. Olaszországi nyaralás nem telhet el tengerparti pancsolás és pihenés nélkül, ezért az alábbiakban végig vesszük a legszebb olasz tengerpartokat!

Olasz tengerpart bőven akad, így aki Olaszországban szeretne strandolni, annak bőven van miből választani. Genova közelében, a Ligúr tengerparton található a Baia del Silenzo. Sokan kedvelik a csodás tengerpartot, mely meseszép türkizkék tengervízéről és finom homokos tengerpartjáról ismert. Gyermekes családok számára kifejezetten jó választás, hiszen Sestri Levante arról híres, hogy itt adják át az Andersen-díjat, ami a legjobb gyermek- és ifjúsági könyvért jár. A három napos rendezvény során, amelyet május végén tartanak, az utcákat ellepik az artisták, bohócok, illetve az utcai művészek. Gyerekek számára móka és kacagás ez a rendezvény. Ha inkább szigeten nyaralna, akkor Szardínia tökéletes választás a tengerpartok tekintetében. Ha maradunk a családoknál, akkor a szardíniai Spiaggia di Tuerredda idális választás, mivel a strandon rengeteg gyerekbarát szolgáltatás érhető el. Emiatt leginkább a gyermekes családok keresik fel a strandot.

Szintén Szardínián található a Cala Mariolu strand, amely az Orosei-öbölben helyezkedik el. A strand nagy előnye, hogy a vízpartot sziklák védik a tűző naptól. A nap nagyrészében árnyékos a strand, így kevésbé kell tartani a leégéstől és a napszúrástól. A strand különlegessége, hogy csak csónakkal lehet megközelíteni, így már az oda út is különleges. Akár Olaszországba utazik, akár más tengerpartokat vesz célba, az utasbiztosításról nem szabad megfeledkezni! Erről az axa-assistance.hu weboldalon tudhat meg többet!