Neurológia szakrendelés online időpontfoglalással

A neurológus olyan orvos, aki az agy, a gerincvelő és az idegrendszer betegségeinek diagnosztizálására és kezelésére szakosodott. A neurológiai betegségek és állapotok a test szinte minden részét érinthetik, és felnőtteket és gyermekeket egyaránt.

Neurológiai szakrendelés a foglaljorvost.hu weboldalon érhető el, tehát ha időpontot szeretne, nézzen be hozzánk még ma. A neurológus olyan orvos, aki az agy és az idegrendszer (agy, gerincvelő és idegek) rendellenességeit diagnosztizálja és kezeli. A neurológus ismeri az idegeket és az idegrendszert érintő anatómiát, funkciót és állapotokat. Az idegrendszere a teste irányítóközpontja. Mindent irányít, amit gondol, érez és tesz – a kar mozgatásától a szíve dobogásáig. A gyermekneurológus olyan orvos, aki diagnosztizálja és kezeli a gyermekek agyi és idegrendszeri rendellenességeit – az újszülöttektől a serdülőkig. Az általuk kezelt állapotok többsége ugyanaz, mint a felnőtteknél, az öröklött és fejlődési állapotok mellett. Neurológusa megkérdezi a kórtörténetét, a családtörténetét, a gyógyszeres kezelési előzményeket és az aktuális tüneteket.

Neurológusa vér-, vizelet- vagy egyéb folyadékvizsgálatokat is rendelhet, hogy segítsen megérteni az állapot súlyosságát vagy ellenőrizze a gyógyszerszintet. Az öröklött rendellenességek azonosítására genetikai vizsgálatot lehet rendelni. Az idegrendszer képalkotó vizsgálata is elrendelhető a diagnózis elősegítése érdekében. A neurológusok gyógyszerekkel, fizikoterápiával vagy más megközelítésekkel kezelik az embereket. Hozzon egy listát a legfontosabb kérdésekről, amelyeket meg szeretne beszélni neurológusával. Beszélje meg az általános egészségi állapotában bekövetkezett változásokat. Beszélje meg új tüneteit vagy a meglévő vagy korábbi tünetek változásait. További részletekért nézzen be a foglaljorvost.hu-ra.