Hogyan váltsunk szőke hajról barnára?

Akár mesterséges, akár természetes szőke, fokozottan ügyeljen arra, hogy hidratálja haját, mielőtt sötétebbre festené. A fehérjében gazdag, hidratáló kondicionáló felkészíti a hajat a színmolekulák felszívódására a festési folyamat során. A szín a fehérjéhez kötődik, ezért nagyon fontos, hogy ez a fehérje legyen a hajában festés előtt.

A megfelelő barna árnyalathoz több kell, mint egy inspirációs fotót behozni az Instagramról. A legjobb szín meghatározása valószínűleg attól függ, hogy mennyi karbantartást szeretne végezni otthon és az utólagos kezelésen egyaránt. Ha rendszeresen karbantartja és kezeli a haját, de határozottan sötétebb megjelenésre vágyik, akkor szabadon választhat egy meleg, hamvas vagy hideg tónust. De ha a lehető legkevesebb karbantartást szeretné, a legjobb, ha a természetes tónusokkal játszik a hajában. A haj textúrája is befolyásolhatja a szín megtartását, és azt, hogy milyen árnyalattal sétálhat haza. A göndör haj hajlamos a szárazabb oldalon maradni, ami a szín gyorsabb oxidációját okozhatja, míg az egyenes vagy vastagabb haj több színt képes felvenni és megtartani. Tehát ha göndör vagy száraz a haja, több időre számíthat a szalonban, hogy a színt megtartsa, valamint gyakrabban kell visszatérnie a javítás miatt.

Ha egy lenőtt szőkéből indul ki, akkor már van némi felület, ahová az új szín kerülhet. Ha platinaszőkéből indul ki, stylistjának fel kell töltenie a haját, hozzáadja a hiányzó színmolekulákat, és lehetővé kell tennie, hogy az átlátszó alaphoz tapadjon, mielőtt hozzáadná a kívánt barna színt. Eltarthat néhány órát, amíg a szín megtapad. Minél világosabb szőkével kezdi, valószínűleg annál több időbe telik, amíg eléri a barnát. Figyelembe véve, hogy fél napot szán egy hajápoló kezelésre, gondoljuk, hogy az ár sem lehet probléma. A barna szín 10 ezer forintról indulhat, és további fényesítéssel és színezéssel nőhet ez a szám.