Német mesebeli falvak, amelyeket legalább egyszer meg kell látogatni

Felkerült Németország a bakancslistára? Akkor valószínűleg varázslatos kastélyokat, alpesi kilátást, berlini éjszakai életet és az Oktoberfestet képzeli el. De sokkal több van a költők és gondolkodók országában. Az ország tele van kisvárosokkal, amelyek terjesztik a részüket a mesebeli varázslatból. Mindegyikük csodálatos a kanyargós macskaköves sikátorokkal, középkori városi házakkal és számtalan emlékezetes megállóval.

A Németország délkeleti sarkában található Berchtesgadener Land kerület a tájról szól. Ramsau, a mintegy 1800 lakosú falu elképesztő kilátással csábítja az embereket az Alpokba. Az itt található gyönyörök közé tartozik a zúgó folyó, a hagymakupolás templom, valamint a nyugodt Königssee és Hintersee tavak. A havazással az egész régió téli csodaországgá változik, mielőtt tavasszal és nyáron a hatalmas rétek virágmezővé válnának. Rothenburg ob der Tauber: Ez egy német mesebeli falu megtestesítője, amely gyakran egyenesen egy középkori jelenetnek tűnik. Rothenburg óvárosa – Európa egyik rejtett kincse – kanyargós, macskaköves sikátorok hálója, amelyeket kifogástalanul megőrzött, minden színben tündöklő favázas házak szegélyeznek; rendszeresen felkerül az ország legszebb városainak listájára. A mesebeli hangulat nem csak a turistákat vonzza; még a Harry Potter és a Halál Ereklyéi filmeseit is vonzotta.

A sós szellő, a Balti-tenger zaja és a part mentén levő elbűvölő nyaralók jelentik az Ahrenshoop esszenciáját. Egykor halászfaluként lenyűgözően népszerű üdülővárossá nőtte ki magát, anélkül, hogy elveszítette volna varázsát. A mindössze 637 lakosú kis falu a keskeny félszigeten található, körülbelül egy órára Rostocktól északra; Tökéletes kiindulópont egy laza hétvégéhez dűnés sétákhoz, madárleshez és kerékpározáshoz.