Nem is olyan könnyű munkát találni

Legyen szó bármilyen területről, egyáltalán nem könnyű manapság munkát találni! Amikor megtekintesz egy álláshirdető portált, akkor könnyen az az érzésed támadhat, hogy rengeteg a betöltetlen állás és csak az nem talál munkát, aki nem akar. Ez azonban nem egészen így van.

Állás tekintetében az mondhatni igaz, hogy aki kitartóan keres állást, az előbb-utóbb biztosan talál. Az viszont egyáltalán nem biztos, hogy az a munka megfelel az elvárásainak, igényeinek. Manapság, a huszonegyedik században a munkaerőpiac egészen más, mint az előző évszázadban, például a rendszerváltás előtt. Ma már nem beszélhetünk úgy nevezett nyugdíjas állásokról, vagy ha vannak is, akkor nagyon ritkán. Nyugdíjas állás alatt azt értjük, hogy a munkavállaló egy adott helyen dolgozik, majd onnan megy nyugdíjba. Ez manapság nem jellemző, az viszont annál inkább, hogy a munkavállaló élete során több munkahelyen is megfordul. Ma már a munkaerőpiacra lépő fiatalok is eltérően gondolkodnak, mint a korábbi generáció. A fiataloknak eszük ágában sincs egyetlen helyen tölteni az egész életüket. Ők tanulni akarnak, tapasztalatokat gyűjteni és minél több dolgot kitölteni.

Ennek következtében nem alakul ki valódi elköteleződés a cég irányába. Hogy ez jó vagy sem, ezt nagyon nehéz megítélni. Aki munkát keres, annak érdemes elgondolkodnia, hogy mennyi időt szándékozik eltölteni egy adott munkahelyen. Minél kevesebb időt szándékozol eltölteni egy adott munkahelyen, annál kevésbé van értelme megalkudni. Ha mindössze egy-két évre keresel munkát, mert például külföldre akarsz költözni, akkor a fizetés nagysága számít inkább, az, hogy a munka megfelel-e teljes mértékben az igényeidnek, valószínűleg kevésbé. Bővebb információkért látogass el a lepesmagazin.hu weboldalra!

Forrás: Lépés Magazin

Vélemény, hozzászólás?