Mit lehet csinálni a maradék tojásfehérjével?

Mindig megtörténik, hogy ha nem a tejszínes verziót választja, hanem az eredeti recept szerint készít egy carbonarát, 3-4 plusz tojásfehérje marad meg. Felhasználhatja esetleg vaníliakrém süteményekhez, amihez csak tojássárgája kell. Vagy készítsen majonézt az ünnepekre, amikor egy tányér boeuf salátát szeretne az asztalra tenni.

Mit csinálhat még a maradék tojásfehérjével? Nos, gyakran a hűtőben romlik meg, nem? Íme néhány ötlet, amellyel megpróbálhatja csökkenteni a kidobott tojásfehérjék számát. Nos, először is ott vannak a kézenfekvő válaszok, mint például a mályvacukrok! 2-3 tojásfehérjéből annyi mályvacukrot készíthet, hogy az egész család jóllakjon, pontosan olyan mályvacukrot, mint amilyet a boltban vagy a cukrászdában vásárol. Minden csak arról szól, hogy tudnia kell, hogyan kell helyesen elkészíteni őket. És ha tud mályvacukrot készíteni, akkor természetesen pavlovát is készíthet gyümölccsel és tejszínnel, esetleg csokoládéval! Alapvetően ez egy nagy habcsók, amit megoszthat minden kedves családtagjával vagy barátjával és egy hétig nem lesz szüksége édességre. Kicsit kevésbé gyakori, hogy a süteményekből és majonézből visszamaradt tojásfehérjéből jóval alacsonyabb koleszterintartalmú, de fehérjében gazdagabb omlettet készítünk, ami viszont igazán alakbarát étel.

A tojásfehérje lefagyasztható és később felhasználható, amikor csak akarja. Miután elválasztotta őket a sárgájától, öntse egy élelmiszeres zacskóba, és jól zárja le. Tegye a zacskót a fagyasztóba, és így egy évig eltarthatja a tojásfehérjét. Ha a fagyasztóból szeretné felhasználni a tojásfehérjét, egyszerűen vegye ki, hagyja lassan felolvadni, majd bátran használja fel.  A fagyasztás egyáltalán nincs hatással a tojásfehérjére, abban az értelemben, hogy bármikor felhasználhatja finom mályvacukor elkészítésére. A még nagyobb biztonság érdekében a tojásfehérje felverésekor adjunk hozzá egy csepp ecetet. Így biztosan tudni fogja, hogy megfelelőek.