Mit kell tudni a szundikendőről?

A szundikendő az újszülöttek és a kisgyerekek kedvelt eszköze. Amellett, hogy esztétikus, nagyon hasznos is, hiszen segít a gyereknek, hogy nyugodtan tudjon elaludni, akár idegen környezetben is, például egy hosszú autóút során, a bölcsődében, óvodában vagy a kórházban.

Szundikendő nagy segítséget jelent az olyan gyerekeknek, akik nehezen alszanak el vagy nyugtalanok alvás közben és emiatt nyűgösen kelnek. A szundikendő használata biztonságot nyújt a gyermek számára. Minden szülő szeretné, hogy gyermeke nyugodtan aludjon és kipihenve, vidáman ébredjen. Hat hónapos kor körül egy fontos mérföldkő következik be a gyermek életében, megkezdődik a függetlenedés az anyától, a gyermek ekkor egyre magabiztosabbá válik. Mindamellett megjelenik a szeparációs szorongás is, aminek enyhítésében szintén nagy szerepe lehet a szundikendőnek. A kicsik elsősorban onnan tudják, hogy eljött az alvásidő, hogy bizonyos rituálékra kerül sor. Ez lehet estimese, fürdetés, valamint a szundikendő előkerülése. Ha gyermeke nehezen alszik el, akkor érdemes tenni egy próbát a szundikendővel.

A szundikendőt már egészen korán, újszülött korban is meg lehet vásárolni a gyermeknek. Arra kell ügyelni, hogy a szundikendő ne tartalmazzon laza, leszedhető elemeket, amiket a gyerek lenyelhet. A hosszú szőrzet sem feltétlenül előnyös, továbbá a túl nagy szundikendő sem ajánlott, mely a gyereket képes körbe ölelni. Ne feledje nem takaróról van szó, hanem szundikendőről. A kettőnek más a funkciója. Előbbi a megfázástól véd, meleget nyújt, míg utóbbi biztonságot nyújt a gyermek számára. Ha szeretne egyedi, különleges, névre szóló szundikendőt vásárolni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a zsanicza.hu webáruházba, ahol kiváló termékeket talál, melyeket megtekinthet, illetve megrendelhet!

Vélemény, hozzászólás?