Minőségi nyomtatófej kedvezményesen

A termikus tintasugaras megoldás olyan cseppképző módszer, amely hőenergia (hő) alkalmazásával gőzbuborék képződését okozza a tintakamrában. Amint a gőzbuborék növekszik, a kamrában lévő tinta elmozdul, és a fúvóka nyílásánál egy csepp formálódni kezd. Ezt biztosítja a nyomtatófej.

Nyomtatófej széles kínálata várja HP és Canon márkákhoz az onlinetoner.hu weboldalon, ezért érdemes benézni hozzánk ha ilyen nyomtatófejet keres. Amint a tinta lehűl, a gőzbuborék összehúzódik, és a tinta a papír felületére esik. Ezután a folyamat újra kezdődhet. A „buborékos sugár” kifejezést gyakran használták a termikus tintasugaras technológia leírására, és ez a módszer széles körben elterjedt az asztali nyomtatás területén olyan vállalatok fejlesztései révén, mint a HP és a Canon. Míg a hőtechnikát a nyomtató hardvergyártói, köztük a Canon, az Encad és a MacDermid Colorspan kutatták a tintasugaras textíliák korai fejlesztési szakaszában, a tinta állandó melegítése és hűtése végül nehéznek bizonyult a textil-kémia területén, és a nyomtatófej meghibásodása gyakori volt. Ennek eredményeként egy újabb fejlesztés a piezo tintasugaras technológiák használatára összpontosított.

A nyomtatófejek kulcsfontosságúak az ipari alkalmazásokban. A megbízhatóság és az élettartam létfontosságú itt. Eddig a termikus tintasugarak élettartama korlátozott volt, és a tintával kapcsolatban szigorú korlátozások voltak érvényben. Szinte minden ipari alkalmazásban a piezoprintfejek egyre nagyobb teret hódítanak. Két nyíróhatást alkalmazó technológia áll előtérben, a Xaar és a Spectra, azaz a Dimatix nyomtatófejei. Ezek a nyomtatófejek a piacon elérhetők, és mindkét vállalat támogatja az OEM alkalmazásokat. Amennyiben többet tudna meg a nyomtatófejekről, keresse fel bátran az onlinetoner.hu-t.

Vélemény, hozzászólás?