Minden, amit az allergiáról tudni érdemes!

Az allergia évről-évre egyre több ember életét keseríti meg. Azt gondolnánk, hogy ennek megfelelően már szinte mindent tudunk a témáról, ez azonban egyáltalán nincs így. Az allergiáról a mai napig nagyon keveset tudunk. Ugyanakkor van pár dolog, amivel nagyon is tisztában vagyunk.

Allergia esetén a szervezet érzékenyen reagál egy bizonyos anyagra. Az allergia kialakulásához arra van szükség, hogy az adott személy folyamatosan érintkezzen az adott allergénnel. A legtöbb esetben nem jelentkezik azonnal konkrét tünet, azonban a szervezet ekkor már érzékenyedik. Azt nem lehet pontosan megmondani, hogy kinél mikor jönnek elő a tünetek, ugyanis ez egyénfüggő. Ez lehet akár pár nap vagy évek is. Amikor újra találkozik az allergén anyaggal, akkor az immunrendszer védekezni kezd. Az allergiás reakció minden egyén esetében más és más. Aki allergia miatt szenved, azt elsősorban az érdekli, hogy hogyan tudna meggyógyulni, legalábbis megszabadulni a kellemetlen, gyötrő tünetektől. Vannak, akiknél egyik pillanatról a másikra megszűnik az allergia. Erre a gyerekek esetében sokkal nagyobb esély van, mint a felnőtteknél.

Alapvetően az immunrendszer toleráns a különféle anyagokkal szemben, így nem kizárt, hogy amire az allergiás személy korábban érzékenyen reagált, az nem fog allergizálni többé, magyarán megszűnik az allergia. Ez a jelenség elsősorban az élelmiszerekkel kapcsolatos allergiák esetében szokott előfordulni. Minél idősebb valaki, annál kisebb esély van rá, hogy az allergia megszűnik. Bizonyos készítmények sokat segíthetnek abban, hogy az allergia kínzó tünetei enyhüljenek. Az izotóniás sóoldatos spray nagyon sokat segíthet, de vannak tabletta formában kapható készítmények is! Bővebb információkért látogasson el a gyogyline.hu webáruházba!

Vélemény, hozzászólás?