Milyen karnist érdemes vásárolni?

Manapság hatalmas kínálat áll rendelkezésre karnisok terén, így van miből válogatni, ugyanakkor könnyű elveszni a széleskörű választékban, esetleg rossz döntést hozni. A megfelelő karnis kiválasztását ugyanis alaposan át kell gondolni, hogy később ne bosszankodás legyen a vásárlás eredménye.

Karnis választás esetén célszerű mérlegelni néhány szempontot, annak érdekében, hogy valóban jól döntsön. Sokan nem gondolják át, hogy a masszív, sötétítő függönyökhöz kellőképp stabil, erős karnis szükséges. Ellenkező esetben a karnis könnyen leszakadhat, ami balesetveszélyes. Egy könnyű dekor függöny esetében gyakorlatilag mindegy, hogy milyen a karnis, habár egy nehéz, erős karnis ormótlannak tűnhet. A lényeg, hogy a karnis elbírja a függönyt. Az is fontos kérdés, hogy a tartószerkezet hová lesz felszerelve. A mennyezeti rögzítés általában akkor kerül szóba, ha az ablak és a plafon közti távolság túl alacsony vagy az oldalfalon nincs elegendő hely, illetve akkor is jó megoldás a mennyezeti rögzítés, ha nem szeretné, hogy a függöny rögzítési pontjai látszódjanak. Az oldalfali karnisok esetében a rúdkarnist díszítő végfejek jellemzően dekorációs célt szolgálnak.

Karnis vagy függöny vásárlás esetén szintén lényeges kérdés, hogy szimpla, dupla vagy tripla soros tartóra van szükség. Ez leginkább attól függ, hogy a függöny hány feladatot tölt be. Az egysoros tartót általában akkor alkalmazzák, mikor a függöny csak árnyékolási funkciót tölt be. Sötétítő és fényáteresztő függöny esetében két tartósín szükséges, illetve, ha dekor anyag is felszerelésre kerül, akkor tripla soros tartóra van szükség. Ha szeretne minőségi karnist vásárolni, illetve bővebb információkhoz jutni, akkor látogasson el a queenhometextil.com webáruházba!