Milyen babacipőt vásároljunk a gyermekünknek az első lépések megtételéhez?

Amikor eljön az a pillanat, hogy a kiscsöppségünk önálló felfedező útra indul a világba és megteszi az első bizonytalan kis lépéseket, akkor bizony el kezdhetünk gondolkodni, hogy vajon milyen cipő is lenne a ideálisabb a számára?

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy sok nő kedvenc tevékenysége közé tartozik a cipővásárlás, ám amikor a gyermekünk lábbelijéről van szó, már sokkal felelősségteljesebb döntésről van szó, mint egy szép cipő megvételéről. Hiszen egy csomó kérdés lebeg majd előttünk, melyekkel kapcsolatban bizonytalanok vagyunk, mint pl. hogy mikor vegyük meg az első cipőt, mekkora az ideális méret, a nagyobb testvér cipője jó-e és még hosszasan sorolhatnánk. Amit mindenképp fontos tudnunk, hogy a babák talpát vastag zsírréteg fedi és még nem alakultak ki a lábboltozatai. A lábakon található boltozatok, majd a járást követően alakul ki, a lábizmok működést követően. Mivel a lábunkat egy egész életen át használjuk, ezért nagyon fontos hangsúlyt kell fektetnünk a megfelelő babacipő kiválasztására.

Ugyanis az egészséges babaláb egyenlő a problémamentes felnőtt lábbal. Az első kiscipő vásárlásával mindenképp érdemes megvárni a járás kezdetét. Addig, amíg a baba csak felkapaszkodik, föláll nincs szükség gumitalpú cipőre. A babacipő kiválasztásánál az egyik legfontosabb szempont, hogy kellően hajlékon legyen a cipő talpa. Illetve az, hogy a cipő orra mindig legyen kellően széles, az a legjobb, ha egy nagy félkört ír le a cipő eleje. Továbbá az is fontos, hogy a sarokrész mindig legyen stabil. A cipő anyaga mindig jól szellőző legyen, a legjobb választásnak a bőrből készült babacipők bizonyulnak. Az első lépések megtételére, bentre tökéletes választás lehet egy szandál, amely stabilan tartja a bokáját.

Vélemény, hozzászólás?