Miért érdemes sport coaching szolgáltatást igénybe venni?

Több tényező is befolyásolja, hogy ki lesz olimpiai bajnok, ki lesz az, aki a dobogó legfelső fokát elfoglalhatja. Nem elég a hosszas, fárasztó edzéseken való részvétel, fontos a regeneráció, a kitartás, a motiváció és természetesen a mentális egészség, a változásokra adott pozitív válasz.

Sport coaching nem csupán a sportoló számára hasznos, hanem minden olyan ember számára, aki a sport közelében van. Legyen szó edzőről, játékvezetőről, versenyző hozzátartozójáról, például a szülőkről, a sport coaching hasznos lehet számukra is. Továbbá sportolók esetében nem csak a verseny sportolókat értjük, hanem a hobbi sportolókat is. A sport lényege az egyensúly. Ez a testi és lelki egyensúlyra egyaránt igaz. Annak érdekében, hogy ki tudd magadból hozni a maximumot, nem szükséges belehalni a versenybe. Tudnod kell mennyit kell beleadni, hogyan oszd be energiáid, illetve az időd. Az időgazdálkodásról elsősorban az üzleti élet kapcsán hallhattál, ugyanakkor a sportban is komoly szerepe van. Fontos, hogy a sport karriered mellett jusson időd a pihenésre, családra, szórakozásra, egyéb tevékenységekre is.

Két ugyanolyan kaliberű versenyző esetében a mentális állapot fogja eldönteni, hogy ki győz. A sport coaching segít megerősíteni a motivációt, növeli az önbizalmat, hogy ne csak bízz benne, hogy meg tudod csinálni, hanem valóban el is hidd magadról. A sport coaching a stressz, lámpaláz ellen is segít, hiszen a stressz egy bizonyos szintig segít a teljesítmény növelésben, azonban egy bizonyos ponton túl inkább hátráltatja a teljesítményt. Ha te is szeretnél kihozni magadból a maximumot, akkor érdemes sport coaching-on részt venned. Ehhez látogass el a budapestcoach.hu weboldalra, ahol elérhetőséget is találsz, amin keresztül időpontot tudsz foglalni!

Vélemény, hozzászólás?