Miért érdemes macska játékot vásárol házikedvencének?

A macskák rendkívül nagy mozgás igénnyel rendelkeznek. Nem érdemes ezt félvállról venni, ugyanis a cicák előbb-utóbb játék híján a bútorokon élik ki magukat, illetve a lakásban kezdenek randalírozni. Éppen ezért célszerű beszerezni néhány macska játékot a házi kedvenc lefoglalására.

Macska játék vásárlása esetén egyáltalán nem az a lényeg, hogy a legdrágább, csili-vili játékot vásárolja meg. A legfőbb szempont mindenképp a minőség, hiszen a leváló darabok akár fulladást is okozhatnak, ha a macska felügyelet nélkül játszik. Érdemes a macskával játszani, nem csak odaadni neki a játékot, mert van rá esély, hogy a cica érdektelenül fogja piszkálni a játékot. Kutyák esetében a labda közkedvelt játék. Alapvetően a macskák is szívesen labdáznak, viszont jellemzően zsákmánynak tekintik a labdát, ezért nem akarják oda adni a gazdinak. Mivel a macskák előszeretettel másznak, így azokat a játékokat is igazán szeretik, melyek mászást igényelnek, illetve az akadálypályák is igazán élvezetesek számukra. Érdemes naponta többször rövid ideig játszani a cicával, hogy lefoglalja és kielégítse mozgásigényét.

A cicáknak a játék nem csupán a mozgásigény kielégítésére szolgál, hanem unaloműző tevékenység is egyben. A gyorsan mozgó, hangot kiadó, villogó játékok hamar felkeltik a cica figyelmét. Jellemzően jól látható, ha a cica játékos kedvében van. Ilyen például, ha izgágán rohangál a lakásban, hirtelen rátámad egy útjába akadó tárgyra vagy összekuporodik, mintha támadni, vadászni szeretne. Ha ezt a viselkedést látja cicájától, nyugodtan vegye elő a macska játékokat, biztosan játszani fog vele a macska. Ha szeretne bővebben tájékozódni, illetve megtekinteni a kínálatot, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a petlandshop.hu webáruházba!

Vélemény, hozzászólás?