Együttérző-ajándék etikett

Ha valaki elveszíti egy szeretett személyét, senki sem tehet semmit a fájdalom teljes enyhítésére. Azonban bármilyen gesztus, amellyel támogatást nyújt, és tudatja egy barátjával, hogy törődik velük, jó dolog lehet. Ha nem tud részt venni a temetésen, fontolóra veheti egy együttérző ajándék küldését is. A legjobb, ha a temetés után a lehető leghamarabb elküldi.

Akár részt vesz a temetésen, akár nem, akkor is érdemes lehet részvétnyilvánító ajándékot adni valakinek, hogy tudassa vele, hogy gondol rá. Nem kell, hogy drága legyen. Valójában néha a kisebb, átgondoltabb ajándékok vagy szolgálati ajándékok a legmegfelelőbbek. Gondolnia kell az alkalomra és az érzékenységére, nehogy meggondolatlannak tűnjön a gyászával kapcsolatban. Függetlenül attól, hogy ajándékot küld, vagy sem, egy szimpátiakártya mindig megfelelő. Bár az ideális alkalom az együttérző ajándék küldésére a temetés után a lehető leghamarabb van, soha nem késő. Ha hetek vagy hónapok teltek el, továbbra is küldhet vagy hozhat valamit a barátjának, jelezve, hogy gondolt rá. Ha jól ismeri az illetőt, bármit megadhat, amiről úgy gondolja, hogy szeretne, feltéve, hogy ettől a megajándékozott nem érzi rosszabbul magát, mint ahogyan már a vesztesége miatt érzi. Az étel általában biztonságos megoldás, ha tudja, mit szeret.

Mielőtt egy vagyont költene a virágüzletnél, derítse ki, hogy a virágok elfogadhatóak-e a család számára. Egyes kultúrák és vallások rossz szemmel néznek a virágokra a gyász idején. Az elhunyt tiszteletére jótékonysági szervezetnek is adományozhat. Ne felejtse el tudatni a túlélőkkel, hogy ezt tette. Egyes jótékonysági szervezetek kártyát vagy levelet küldenek a családnak, de az sem baj, ha Ön is küld egyet. További megnyugtató tárgyak lehetnek egy fotóalbum, keret vagy emlékdoboz, ahol emlékeket tárolhat. Ha van egy képe vagy valami különleges, amiről tudja, hogy az illető szeretni fogja, mindenképpen adja oda neki.

Vélemény, hozzászólás?