Miért eltérőek a mézárak?

Sokféle méz megtalálható a piacon, az élelmiszer-áruházak polcain több hazai, illetve külföldről behozott méz közül is lehet választani. A kérdés csak az, hogy miért vásárolnánk külföldi mézet, ha Magyarország kiváló méztermelő országnak számít. Sokan csak az árakat nézik, és mindenből a legolcsóbbat szeretnék megvenni. Érdemes azonban egy kicsit a dolgok mögé nézni, mivel az olcsó gyakran nagyon silány minőséget takar, és sokkal jobban járunk egy kicsit drágább, de kifogástalan minőségű, egészséges termelői méz megvásárlásával.

A termelői méz árlista nagyon eltérő lehet, attól függően, hogy honnan szeretnénk beszerezni az adott mézet. Ha az üzletekben vagy bio boltokban keressük a termelői mézet, akkor magasabb árral számolhatunk. Minden, ami bio termelőtől származik vagy adalékanyag- és vegyszermentes, bizonyítottan egészséges termék, az magasabb árkategóriába sorolódik, mint egy hagyományos hazai vagy külföldi tömeggyártású termék.

Akkor járunk a legjobban, ha közvetlenül a termelőtől szerezzük be a mézet, mert így magas minőségű, vegyszermentes, egészséges mézhez jutunk, mégis reális, megfizethető, korrekt áron. A termelői méz árlista megtalálható a mezmester.hu internetes oldalon. A Mézmester méz kínálata egyre több ember számára ismert. Halász Bertalan okleveles mesterméhész mézei a legjobb minőségű hazai termelői méznek számítanak. Erre garanciát is vállalnak.

A Mézmester honlapján nagyon kedvező árakon vannak a minőségi magyar mézek. A vegyes virágmézből 450 gramm 1.290 forint, 900 gramm pedig 2.190 forint. Rendelhető a webáruházból napraforgóméz is kiszereléstől függően 1.390 és 2.490 forintos árakon. A repcemézből a kisebb üveg 1,490 forint, míg a közel egy kilogrammos üveg repceméz 2.590 forint. Természetesen a jól ismert akácméz is megtalálható az webáruházban 1.890 és 3,390 forintos árakon.

Vélemény, hozzászólás?