Miből ne vegyünk a gyereknek soha használtat?

Szülőként mindig a legjobbat szeretnénk gyermekünknek, ám ez néha sajnos túlzásokhoz vezet. Olyan dolgokat is képesek vagyunk megvásárolni, amire az égvilágon semmi szükségünk és amik jó eséllyel soha nem is lesznek használva.

Pár ilyen melléfogás után – főképp, ha akad köztük költségesebb is – azonban jó eséllyel elgondolkozunk rajta, hogy nem biztos, hogy érdemes minden pénzünket olyan gyerekholmikra költeni, amiket még a legjobb esetben is csak pár hétig, vagy hónapig fogunk használni. Ilyenkor persze fennáll a veszélye annak is, hogy hirtelen átesünk a ló túloldalára, ám ez kevésbé jellemző. Az arany középutat viszont olykor nem egyszerű megtalálni, hiszen a legjobb, ha a sokat használt termékekből minél jobb minőségűt szerzünk be, míg azokból, amiket csak alkalomadtán veszünk elő, bőven megteszi egy olcsóbb példány is. A spórolás egyik legkézenfekvőbb módszere pedig egyértelműen az, ha használtan vesszük meg, amit meg lehet és ha őszinték akarunk lenni, akkor bizony gyakorta ki lehet fogni így nagyon jó ajánlatokat.

Ráadásul általában nincs is túl nagy rizikó abban, ha valamit másodkézből szerzünk meg, főképp, ha az ár kimagaslóan kecsegtető. Gondoljunk csak például a ruhákra. Persze megeshet, hogy lesz köztük egy-egy, amin utólag fedezünk fel foltokat és az is megtörténhet, hogy nem találjuk el látatlanban a méretet – ez főképp internetes vásárlásnál valós kockázat -, ám összességében annyit spórolhatunk így, hogy a végén mindenképpen elégedettek leszünk. Nem árt ugyanakkor észben tartanunk, miszerint vannak olyan termékek, amiket – ha tehetjük -, soha ne vásároljuk használtan. Az egyik ilyen a gyerekmatrac, amelyet higiéniai okokból nem ajánlott így beszerezni. A másik kategória viszont sokak számára meglepetés lehet, ez pedig nem más, mint a gyermekbiztonsági felszerelések, különös tekintettel a bukósisakra és az autós gyermekülésre. Sosem tudhatjuk ugyanis, hogy mekkora ütés érte már ezeket, ennélfogva nem lehetünk megbizonyosodva szerkezeti épségükről sem. Ez pedig kardinális kérdés a használhatóságukat illetően.