Miben rejlik a hosszú élet titka?

Ugye Ön is eljátszott már a gondolattal, hogy mennyire jó lenne betegségek és különböző allergiák nélkül egészséges és hosszú életet élni és meglátni azt, hogyan nőnek fel a gyermekeink, majd az unokáink? Akkor itt az ideje váltani.

Ennek érdekében tökéletes megoldást nyújthat az amerikai dietetikus által 1975-ben kifejlesztett diéta, amely valójában sport-diéta, de mindenki használhatja, akinek egy kicsit is számít az egészsége, illetve szeretne tenni annak megőrzése érdekében. Ugyanis a paleolit korban élő ősember nem házasította az állatokat, nem termelt gabonát, nem fogyasztott tejet és tejtermékeket sem. Többek között ezekre hívja fel a figyelmünket a paleo diéta. A paleo diéta nagyon egyszerű elven működik, hiszen ugyanazt a táplálkozási módot kell követi, mint, ami az ősember is folytatott 2,5 millió évvel ezelőtt. Lehet, hogy hihetetlen de ennyi idő elteltével a genetika állományunk szinte semmit sem változott. Többek között ezért is van az, hogy a gabonaféléket, a tejet, a finomított cukrot nem ismeri a szervezetünk és nem tudja megfelelően feldolgozni.

Ennek következménye képen ütköznek ki olyan betegségek, mint cukorbetegség, laktózérzékenység, gluténérzékenység stb. Hiszen az ősember étrendjében sem szerepelnek ezek a nyersanyagok. Többek között tiltólistán szerepel az össze gabonaféle (búza, kukorica, árpa, rozs, rizs) mivel ezek gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak, és magas a glikémiás indexük. Ide soroljuk meg a tejet és tejtermékeket, kivéve a kemény és félkemény sajtokat, illetve a transz-zsírokat pl. margarin, a növényi olajokat, mivel hő hatására mérgező anyagok szabadulnak fel belőlük. A paleolit étrend kizárja még azon zöldségek fogyasztását, melyek szolanint vagy lektint tartalmaznak, ezek pedig a paradicsom, paprika, padlizsán, illetve a burgonya.

Vélemény, hozzászólás?