Mi a teendő, ha kétségei vannak a főiskolai végzettséggel kapcsolatban?

Sok olyan ember van odakint, akiknek elég szerencséjük van néhány karrierutat szem előtt tartva iskolába járni. Vannak azonban olyan emberek is, akik nem tudják biztosan, melyik út a legjobb, és négy vagy több évet azzal töltenek, hogy értelmezzék a kielégítő karrier felé vezető legjobb utat.

Évek teltek el, és vagy olyan főiskolai végzettséggel rendelkezik, amelyre büszke lehet, vagy olyan szakon szerez diplomát, amellyel kapcsolatban kétségei vannak. Akár elégedett az egyetemi tanulmányokkal és tapasztalatokkal, akár további pontosításokra van szüksége, mindig van hova fejlődni az alapképzés után. Íme néhány dolog, amit megtehet, ha kétségei vannak a főiskolai végzettségével kapcsolatban. Ez nyilvánvalónak tűnhet, de egy kis kutatás lehet az inspiráció, amelyre szüksége van ahhoz, hogy segítsen átvilágítani karrier törekvéseit és céljait. Normális, ha szorongást tapasztal a főiskolai diploma megszerzése után, különösen akkor, ha ez a diploma nagyon nyitottnak tűnik. Ezek a diplomák általában a következőket foglalják magukban: marketing, büntető igazságszolgáltatás, oktatás, angol, informatika vagy üzleti adminisztráció.

Az egyetlen dolgot, amelyet elmulasztanak megemlíteni az iskolában, az, hogy nincs vázlata az életének vagy a pályájának. Az, hogy Ön a reklámszakmában tevékenykedik, nem jelenti azt, hogy nagyon versenyképes hirdetési ügynökséget kell keresnie, hogy boldognak érezze magát vagy sikeres legyen. A tudását felhasználhatja kampányok készítésére kórházak vagy nonprofit szervezetek számára, vagy saját vállalkozást indíthat. Még az is lehet, hogy valamikor teljesen le akarja váltani a pályafutását egy olyan területre, amely távolról sem kapcsolódik az első diplomához. Ha egy területen vagy iparágban diplomát szerez, az nem korlátozódik erre az egyetlen területre. A világban szabadon használhatja a diplomát.

Vélemény, hozzászólás?