Menü egy 1 éves születésnapi partira

A baba első születésnapja valóban valami nagyon különleges ünnep. A tervezett menü attól függ, hogy milyen ünneplést tervez. Íme néhány dolog, amit érdemes megfontolni az ételek megtervezése előtt.

Milyen bulira gondol? Lesz egy kis teázás délután, egy kisebb uzsonna vagy egy nagy ebédet vagy vacsorát szeretne? A kisebb parti menük otthon is könnyen kezelhetők. Ha nagy ebédet vagy vacsorát tervez, érdemes különféle vegetáriánus és nem vegetáriánus ételeket felszolgálnia. Néhány szülő vendéglátót fogad, hogy gondoskodjon egy különleges parti menüről. Ha nagyobb összejövetelt szeretne tartani, fontolja meg, hogy a bulit egy exkluzív parti helyszínen rendezze, ahol az étkezés is benne van az árban. Ki van a vendéglistán? Csak a kicsiknek szervez bulit, vagy azt tervezi, hogy meghívja családját, barátait, szomszédait? Az étlap, az adag mérete és az ételek mennyisége nagymértékben függ a vendégek életkorától és számától. Milyen ételt szolgáljunk fel? Ha a vendégek a babával egykorúak, és még csak most kezdik a szilárd ételek fogyasztását, érdemes könnyen elkészíthető házi ételeket felszolgálni. Érdemes vegetáriánus és nem vegetáriánus ételek keverékét elkészíteni. Érdemes megtervezni az ételeket az adott preferenciáktól függően, például Leszenek tojásmentes, vegán vagy hagyma- valamint fokhagymamentes fogások is.

A sütemény kiválasztásakor válasszon olyan ízt, amely gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt megfelel. Érdemes tojás- és diómentes változatot választani, hogy minden vendége ízlésének megfeleljen. Egyes szülők szeretnek egy kis külön tortát adni a szülinapos babának – így a pici kedvére belemászhat. Ne szolgáljon fel dióféléket vagy szárított gyümölcsöt (földimogyoró, mandula, mazsola stb.), pattogatott kukoricát, apró kemény cukorkákat, apró gyümölcsöket, például szőlőt vagy cseresznyét, amelyek fulladásveszélyt jelenthetnek a kicsik számára.