Magyar emberek különös hobijjai

Ha különleges hobbikról van szó, mi magyarok sem vagyunk elmaradva, honfitársaink leleményes dolgokban lelik kedvüket. Balázs kisgyermekként sokáig nyomta az ágyat bárányhimlővel, s míg unatkozva feküdt ágyában, egy, a polcról levett könyvből kileste az origami tudományát.

Néhány évvel később ugyanebben a témában rendezett versenyen díjazott volt az Egyesült Államokban. Ma szinte bármit megformáz papírból, már elkészítette a Gellért-hegyi Szabadság- szobrot is,de kakukkos órát is hajtogatott már kakukkal és ingával.

László, aki szakács, félig-meddig a szakmájához kapcsolta hobbiját: grillázskészítésben nincs párja. Készített már ebből az édességből bölcsőt, baldachinos ágyat, autót, kacsalábakon forgó mesebeli palotát. A Guinness .rekordok könyvébe is bekerült 2700 darabból készült mézeskalács házikójával.

Zoltán hobbija a breakelés, utcatáncosként uralja az aszfaltot. 10 évvel ezelőtt II. helyezést ért el a világ utcatáncosai részére rendezett versenyen. Rendszeresen breakel, az életét el sem tudja e nélkül képzelni.

József szintén szakács, és mindig elvarázsolták a zöldségből, gyümölcsből faragott szobrok. Elhatározta, hogy ő is megtanulja az ételszobrászatot. Olyan jól sikerült neki, hogy az elmúlt 10 évben összesen huszonegy arany, ezüst és bronzérmet gyűjtött be ebben a különleges versenyszámban. Főleg zöldségből, gyümölcsből, sajtból, tésztából és kókuszzsírból készít ehető szobrokat.2007-ben a prágai dinnyefesztiválon egy 21 fős csapattal indult,72 óra leforgása alatt 321 db dinnyét faragtak meg, s ezzel bekerültek a Guinness-rekordok könyvébe.

Joggal lehetünk büszkék mi, magyarok a honfitársaink lelményességére, ügyességére.

Vélemény, hozzászólás?