Levendula mindenki otthonába!

Manapság már egyre inkább elterjedté válik az alternatív gyógyászat, ami mindenképp egy pozitívum, hiszen sokkal jobb gyógynövényekből készült kivonatokat, teákat fogyasztani és alkalmazni, mint mesterséges anyagokból készült gyógyszereket.

Levendula palánták a pannonhalmilevendula.hu weboldalon. Ennek a gyógynövénynek a múltja az ókorba nyúlik vissza, ahol már előszeretettel használták, alkalmazták leginkább a szépségápolásban. Segít a zúzódások, rovarcsípések elmulasztásában, a bőrhibák, mitesszerek, pattanások leszárításában. A pikkelysömör vagy az ekcéma gyógyításában is segít. Hajápolóként is megállja a helyét, kiváló gyógyír enyhe korpásodásra. Keverjünk össze 15 csepp illóolajat, két evőkanál olívaolajjal és két evőkanál mandulaolajjal, majd adjunk hozzá fél liter vizet és már is kész a természetes hajöblítő. Hajmosás után masszírozzuk a még nedves fejbőrbe és hagyjuk hatni egy órán át, majd mossuk le meleg vízzel. Megszünteti a korpásodást és a fejbőrre is jó hatással van.

A pannonhalmi apátság gyógynövénykertészetében nemcsak levendulatermesztés, hanem a levendulaolaj lepárlása is folyik. Nemcsak a helyben termett növényből, hanem a magántermesztők által behozott levendulából is készítenek olajat, bérlepárlás keretén belül. Ezért az ország minden pontjáról viszik az illatos növényeket a településre. A profi kertészek és levendulatermesztők mellett, a kistermelők és a magánemberek is megjelennek. Egyre többen vannak, akik saját levendulaolajat készítenek az otthon termett virágból. Ha Ön is szeretne otthon levendula olajat készíteni, akkor vásároljon levendula palántot a pannonhalmilevendula.hu weboldalról. Levendula termesztések kapcsolatos kérdésekben hívja a a +36 1 585 8651-es telefonszámot, vagy írjon emailt a segitunk@otthonterkep.hu címre.

Vélemény, hozzászólás?