Kültéri műfű játszótérre

A kültéri műfű játszótérre is kiváló választás. Sokkal biztonságosabbá tehető vele a gyermekek játszó területe.

A műfű elképesztően sok területen hasznos burkolat:

 • Műfű játszótérre
 • Műfű kertbe
 • Műfű teraszra
 • Műfű focipályára
 • Műfű golfpályára
 • Műfű teniszpályára
 • Műfű iskola, óvoda udvarra, stb.

A felsorolás nem teljes, hiszen még tengernyi helyen burkolhatunk a műfűvel.

A kültéri műfű játszótérre egy olyan terület, ahol valóban nagyon-nagyon hasznos megoldást jelent a kicsik biztonsága és higiéniája terén is. Tudvalévő, hogy a valódi fű milyen hatásoknak van kitéve egy játszótéren, például a csúszda és a hinta alatt. Csúnyán és könyörtelenül kikopik, így kemény és poros, sáros lesz ez a terület. Ez sem a gyerekeknek nem kedvez, sem a szülőknek, amikor piszkos és olykor sáros ruhában viszik haza a kicsiket. A kültéri műfű ilyen szempontból is teljes megoldást kínál. A kültéri műfű játszótérre tökéletes példája a műfű hasznosságának.

Műfű
Műfű

Miért érdemes még a játszótéren kültéri műfű burkolatot választani?

 1. Azért is, mert vele puha felületet kap az udvar, ahol a gyerekek zavartalanul és biztonságosan játszhatnak, szaladgálhatnak. A hosszú szálú műfű vastag, süppedős, puha. Szinte olyan, mintha shaggy szőnyeg lenne a talpaik alatt. A gyerekek sokkal önfeledtebben és magabiztosabban rohangálnak rajta, hiszen ha elesnek, nem kell tartani a horzsolásoktól és a sérülésektől.
 2. Azért, mert 8-10 év garanciát vállalnak a műfű gyártó cégek, sőt, a műfű kivitelezést végző cégek is szavatolják a műfű tekercsek tökéletességét. Nem fordulhat elő így, hogy a műfű kiég, elkopik, vagy feljön. Ha valóban megbízható műfű kivitelezőt bízunk meg, garantáltan azt kapjuk, amit szeretnénk.
 3. Azért, mert a műfű UV álló, így nyáron a perzselő napsütésben sem melegszik fel, habár sajnos a közvélemény ettől nagyon tart. Tévhit tehát, hogy a műfű nyáron felforrósodik. Teljesen biztonságosan szaladgálhatnak rajta a gyerekek mezítláb is.
 4. Sajnos egyre több gyerek szenved allergiában. A pollenek megkínozzák őket szinte egész évben. A kültéri műfű ettől is megóvja őket. Kiiktatja a pázsit pollentermelését, aminek eredménye ebben az esetben is a gyermekek előnyére válik.
 5. A kültéri műfű nem igényel karbantartást. Sem fűnyírás, sem locsolás, sem semmiféle gondozás nem szükséges, s mégis egész évben szép zöld látvánnyal találjuk szembe magunkat.

A műfű használat ezernyi jó oldalából néhányat ragadtam csak ki, de igazság szerint meg kell tapasztalni, hogy elhiggyük. Ha sok bosszúság ér az udvarral, a kerttel és a játszótérrel, érdemes elgondolkodni azon, hogy műfű telepítésbe kezdjünk.