Komposztáló a legjobb minőségben és árban!

A komposzt olyan szerves anyag, amelyet hozzáadhatnak a talajhoz, hogy elősegítsék a növények növekedését. Az ételmaradékok és az udvari hulladék együttesen több mint 30 százalékát teszik ki annak, amit kidobunk, és helyette komposztálható. A komposztálás ezeket az anyagokat távol tartja a hulladéklerakóktól, ahol helyet foglalnak el, és metánt bocsátanak ki, amely erős üvegházhatású gáz.

Komposztáló rendelhető a sunikft.hu weboldalon, és itt megtalálhatja a komposztálók árait és illusztrációit is, tehát megéri benézni ide ha szüksége lenne egy komposztálóra. Minden komposztáláshoz három alapvető összetevőre van szükség: Barnák – Ide tartoznak olyan anyagok, mint az elhalt levelek, ágak és gallyak. Zöldek – Ide tartoznak az olyan anyagok, mint a fűnyírásból megmaradt fű, növényi hulladék, gyümölcsdarabok és kávézacc. Víz – A megfelelő mennyiségű víz, zöldek és barnák használata fontos a komposzt fejlődéséhez. A komposzthalmának egyenlő mennyiségű barnát és zöldet kell tartalmaznia. Különböző méretű részecskékből álló szerves anyagok rétegeit is fel kell cserélnie. A barna anyagok szénként szolgálnak a komposzthoz, a zöldek nitrogént, a víz pedig nedvességet biztosít a szerves anyagok lebontásához. A komposztálás előnyei: a talaj kézben tartása, gazdagítja a talajt, segít megtartani a nedvességet, és elnyomja a növényi betegségeket és kártevőket.

Csökkenti a kémiai műtrágyák szükségességét. Ösztönzi a hasznos baktériumok és gombák termelését, amelyek lebontják a szerves anyagokat, hogy humuszt, gazdag tápanyagokkal teli anyagot hozzanak létre. Csökkenti a hulladéklerakókból származó metán kibocsátást és csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást. Sokféleképpen készíthetünk komposzthalmot; általános referenciaként a következőket adtuk meg. A hasznos eszközök közé tartoznak a villák, a négyszögletű lapátok vagy a permetfejes víztömlők. Amennyiben többet tudna meg a komposztálásról keresse fel a sunikft.hu weboldalt.

Vélemény, hozzászólás?