Katalin névnap és minden egyéb infó!

A Katalin és más változatai női nevek Magyarországon. A keresztény országokban népszerűek, mivel az egyik első keresztény szent, Alexandriai Katalin nevéből származik. Bővebben a névről és névnapjáról weboldalunkon olvashat.

Katalin névnap időpontja megtekinthető a nevnap.eu weboldalon, tehát látogasson el ide bátran és megtalálhatja a névnapok teljes leírását is. A korai keresztény korszakban a görög καθαρός (katharos) jelzővel hozták kapcsolatba, ami „tisztát” jelent, ami a Katalin alternatív írásmódjaihoz vezetett. Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban a Katalin és változatai 1880 óta a 100 legnépszerűbb nevek között szerepel. A leggyakoribb változatok a Katalin és a Katinka.  A név a görög Αἰκατερίνα vagy Αἰκατερίνη (Aikaterína, Aikaterínē) szóból ered, bizonytalan etimológiájú. A görög név első ismert használata Alexandriai Szent Katalinra vonatkozik. Az Oxford Dictionary of Proper Names szerkesztői nem tartják meggyőzőnek azt az elméletet, amely szerint a név Hecatéból, a mágia görög istennőjének nevéből származik.

A Katalin nevű személyről úgy hírlik, hogy mélyen érti a barátság lényegét, és szívesen együttműködik másokkal egy csoport tagjaként, mindaddig, amíg a feladat ösztönző, ne feledje, mert az unalom lustává teszi. Bensőséges, nárcisztikus és egy kicsit egocentrikus, aki szereti kiönteni a szívét valakinek, akiben megbízik. Katalin nagyon érzékeny, és elég ínyenc, aki nem közömbös a jó otthoni főzésben, és ha nagyon szépen megkéri, lehet, hogy egy finomságot főz önnek, ha felköszönti névnapján. Amennyiben többet tudna meg a névnapokról látogasson el a nevnap.eu weboldalra, és itt megtalálhatja azt is, hogy a Katalin nevű személyeknek mikor van a névnapjuk, mindössze néhány kattintással, pillanatok alatt.

Vélemény, hozzászólás?