Jogászemberek kedvtelései

A jogi végzettségű, ma is hivatalban lévő közjogi méltóságok mindegyike rajong a fociért – ez közös bennük. Azonban mindegyiküknek van valami más hobbija is, most ezek közül szemezgetünk egy kicsit. Áder János köztársasági elnök szabadidejében szívesen jár horgászni,évi két versenyen is részt vesz. Két éve tavasszal a horgászszövetség a Horgászat Nagykövete címet adományozta Áder Jánosnak.

Orbán Viktor miniszterelnök megrögzött focirajongó, nem csak nézi, de műveli is a sportot. Ma is az FC Felcsút igazolt játékosa.

Polt Péter legfőbb ügyész hobbija a vadászat, akárcsak Pintér Sándor belügyminiszteré is.

Bárándy Péter édesapja, a nemrég elhunyt Bárándy György a csokornyakkendő viselésének egyik hazai apostola volt. „Fontos a jól öltözöttség. Egy rongyos ügyvédhez nincs bizalma senkinek. A stílusomban van az erkölcsöm” – mondta halála előtt nem sokkal az idős ügyvéd, aki nap, mint nap maga kötötte meg csokornyakkendőjét. Kolláth György alkotmányjogász is csokornyakkendő rajongó, hétszáz csokornyakkendője van, míg Erdei Árpád jogászprofesszor százhúsz-százharminc darabból álló kol­lekcióval rendelkezik.

Tersztyánszky Ödön nyugalmazott legfelsőbb bírósági tanácselnök hobbija a házi kamaramuzsikálás. Amikor összejön a család, közös örömzenélésbe kezdenek.

Kaposvári Bertalan, aki 2008–2009-ben a Legfelsőbb Bíróság elnöki jogkörben eljáró alelnöke volt, több regényt is írt már. A Séták a lövészárok peremén című művének egy védőügyvéd a főhőse, aki a lövészárok peremén igyekszik békét teremteni az egymással szemben álló felek között, mindeközben pedig magánéleti konfliktusaival is meg kell vívnia a saját harcát. Legújabb regénye, a Juszticia farkasa.

Zamecsnik Péter ügyvéd hobbija a sportrepülés. Van engedélye kilenc különböző repülőgépre, valamint rali versenyzői jogosítványa, tagja egy repülőklubnak is.

Vélemény, hozzászólás?