Játék választás a gyermek életkorának megfelelően

A játék választás során elsősorban azt kell figyelembe venni, hogy az adott játék megfelel-e a gyermek életkori sajátosságainak. Az is lényeges, hogy ne legyen elhalmozva a gyermek játékokkal, a mennyiség helyett inkább a minőségre érdemes koncentrálni. Továbbá, ha online rendel, akkor fontos, hogy minőségi helyről rendeljen!

Játék kínálat tekintetében ma már bőven van miből válogatni, ami ahelyett, hogy megkönnyítené a szülők dolgát, gyakran csak megnehezíti azt. Pár dologgal érdemes tisztában lenni, hogy valóban a leginkább megfelelő játékokkal lepje meg gyermekét. A legfontosabb, hogy a játék megfeleljen a gyermek életkori sajátosságainak. Két éves korig a gyermek érzékszerveit használva szerez információkat a külvilágról, illetve ezáltal fejlődik. A játék ebben a korban nem a szórakozást, hanem a világról való információ szerzést szolgálja. Ekkor, akárcsak a későbbiek folyamán, nagyon fontos, hogy a játék kiváló minőségű anyagokból készüljön! Óvodás korban a gyermek több különféle játék stádiumon megy keresztül. Ilyen például a gyakorló játék vagy a szerepjáték.

A hattól tíz éves korig terjedő időszakban a gyermek már hosszabb ideig képes koncentrálni és a monotonitást is jobban bírja. Éppen ezért ebben az időszakban a társasjátékokkal való játék sem jelent számukra akadályt, megértik a szabályokat és alkalmazzák is. A gyerek ekkorra elég türelmes, hogy kivárja a sorát, amíg a többiek is lépnek. Fontos, hogy a gyermek életkorát figyelembe véve vásároljon játékokat, ugyanis a túl nehéz játék csalódást okoz a gyermeknek, míg a túl könnyűt hamar megunja. Ha széleskörű kínálatból szeretne minőségi játékot vásárolni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a citidepo.hu webáruházba és tekintse meg a kínálatot, valamint rendeljen!

Vélemény, hozzászólás?