Hogyan válasszuk ki a legjobb garázspadló-bevonatot otthonunk számára?

Ha egy kis stílust és színt szeretne adni a garázsnak, az egyik legjobb hely erre a padló. A szabványos beton gyenge garázspadló, de mégis funkcionális. De egy kis extra erőfeszítéssel vonzóak, sőt kényelmesek is lehetnek.

Számos lehetőség kínálkozik a garázspadló felfrissítésére, és a legtöbb háztulajdonos nehezen tudja eldönteni, melyik utat válassza. Hatékony módja van annak, hogy elkezdjen gondolkodni egy új garázspadlón, ha a választási lehetőségeket két kategóriába osztja: bevonatok és burkolatok. Négy jó lehetőséget kell ilyenkor megfontolni. A padlóburkolatok egyik kategóriája azok, amelyeket vékony rétegben hengerrel vagy ecsettel visznek fel, és közvetlenül a betonpadlóhoz tapadnak. Ebben a kategóriában a festék és az epoxi a fő opciók. A másik fő padlóburkolat-kategória a garázspadló tetejére elhelyezett építőanyagok, amelyek szükség esetén mozgathatók vagy eltávolíthatók. Semmi sem akadályozza meg abban, hogy bármilyen szőnyeget vagy más burkolatot helyezzen a garázs padlójára. De ha olyan felületet szeretne, amely kibírja a rutinos garázséletet, akkor egy kifejezetten garázspadlóhoz gyártott termékre van szükség. A padlólapok és padlószőnyegek olyan termékek, amelyek megfelelnek ennek a leírásnak.

Az epoxi padlóbevonatokat néha festéknek tekintik, mivel mindkettőt festőhengerekkel és ecsettel hordják fel. A valóságban azonban az anyagok kémiai és teljesítmény szempontjából egészen mások. A festék az oldószer, általában víz vagy olajalapú folyadék elpárologtatása során megkeményedik. A valódi epoxi bevonatok viszont a gyanta és a keményítő (katalizátor) közötti kémiai reakcióval keményednek meg. Mielőtt elkezdené a garázspadló-epoxi munkákat, el kell döntenie, hogy melyik epoxistílus a megfelelő az Ön számára. Az eredeti garázspadló-epoxi tartós, hosszú élettartamú, vonzó bevonatot hoz létre a padlón.