Hogyan legyen boldog a munkahelyen?

Valóban törekedhet valaki arra, hogy boldog legyen a munkahelyén? Úgy értjük, végül is ez csak egy munkahelye, és elvileg nem a munka a boldogság forrása. Mi viszont úgy gondoljuk, hogy a munka a boldogság forrása lehet, és a munkában is törekedhet arra, hogy boldog legyen. Teljesen lehetséges. Láttunk olyan embereket, akik boldogabbak a munkahelyükön, mint bárhol máshol. És teljesen egészséges emberek.

Azt hisszük, az egyik legnagyobb probléma, ha az emberek nem tudnak boldogok lenni a munkahelyükön, valójában a panaszkodásnak köszönhető. Ha ehhez hozzáadjuk az összes pletykát akkor nagyon megnehezíti a környezetet, így nehéz örömet és boldogságot teremteni. Azt javasoljuk, bármilyen nehéz is legyen, kerülje a panaszkodást. Sőt, ne panaszkodjon egyáltalán. Ha elhatárolja magát a negativitástól, akkor teljesen természetesen boldog lesz a munkahelyén. Vagy legalább érezd magát egy kicsit boldogabbnak. Ne érezze szükségét a panaszkodásnak, mert az nem oldja meg a problémát. Ha kell, beszélje meg a kihívást. Ezután találja meg a módját, hogy elterelődjön a figyelme. Ellenkező esetben azt javasoljuk, hagyja abba. Álljon ellen a panaszkodásnak. Az ember társas lény. Másokra van szükségünk a csatlakozáshoz.

Tanuljon meg másokkal kapcsolatba lépni, nem csak szakmai, hanem személyes oldalról is. Ki tudja? Lehet, hogy közös érdeklődési körei vannak kollégáival, és a munka hirtelen nem lesz unalmas. Vannak közös témák, amelyekről beszélni kell. Segíthet másoknak, amikor csak tud. Ez egy módja annak, hogy affinitást építsenek ki munkatársaival. Érzi majd magában az energiát is, mert képes lesz a szokásos munkakörön túl is hozzájárulni valamihez. De ne segítsen azzal, hogy elvárja másoktól, hogy viszonozzák a szívességet. Csalódni fog, ha mások nem viszonozzák. Segítsen, mert tud és hajlandó is rá. Néha lehet, hogy nem tudja, de boldogtalannak érzi magát a munkahelyén, mert nem igazán ismeri a szerepét a nagyobb szervezeten belül.

Vélemény, hozzászólás?