Hogyan hat a magnézium a szervezetünkre?

A felmérések szerint a nők 63 %, míg a férfiak 54 % szenved álmatlanságban legalább hetente két alkalommal. Mindezek ellenére minden húsz emberből csak egy fordul orvoshoz ezekkel a panaszokkal, hiszen sokan nem veszik elég komolyan.

A legtöbben félvállról kezelik az effajta problémákat, ám sokkal komolyabb gonddal állunk szemben, mint azt elsőre gondolnánk. Azoknak az embereknek, akik gyakran szenvednek alvászavarral a mindennapjainkat nagyban beárnyékolhatja ez a probléma. Továbbá károsan hathat az egészségünkre, illetve még a munkahelyünkön nyújtott teljesítményünket is befolyásolhatja. Amennyiben alvászavarral állunk szemben, ha az huzamosabb időn keresztül fordul elő, csak forgolódunk esténként hosszú órákon keresztül és nem tudunk elaludni, illetve, ha éjszakánként sokszor felébredünk. Továbbá az is problémának nevezhető, ha túl korán kelünk fel reggelente. Általában ezekhez a problémához legtöbben úgy állnak hozzá, hogy majd csak jobb lesz, ám van erre egyszerűbb megoldás is, mint csendben várni.

Ugyanis a magnézium számos jótékony hatással bír a szervezetünkre, és minimális nyugtató hatással is rendelkezik. A leghatásosabb formája, ilyen esetben a bőrön keresztül felszívódó készítmény. Ráadásul a magnézium szabályozza a szívritmus zavart is. A stressz és a feszültség oldásra is nagyban kihatással lehet a magnézium. Továbbá a depresszió kezelésére is hatásos lehet. A magnézium hatására az idegsejtjeink egyensúlyba kerülnek, így ennek következménye ként megtud nyugodni a szervezetünk. Az kutatások szerint az idősebbeknél, de főként a nőknél sokkal nagyobb százalékban jelentkezhet a magnézium hiánya. A magnézium használata több szempontból is jótékony lehet az emberi szervezet számára.

Vélemény, hozzászólás?