Háztartási szolgáltatások, amelyeket kihagyhat

Mindannyian láttunk már lakásvásárlós televíziós műsorokat, ahol az új otthont keresők feltétlenül ragaszkodtak bizonyos kényelmi szolgáltatásokhoz. Az ingatlanok értékes kiegészítői, mint például bizonyos felületek és ínyenc berendezések a konyhában, valamint az udvar professzionális világítása és tereprendezése, mindig keresettek.

Bár a tévéműsorokban szereplő emberek meglehetősen különlegesnek tűnhetnek, a való életben az emberek nincsenek annyira elragadtatva attól, hogy rendelkezzenek bizonyos funkciókkal az otthonban. Egyes ingatlanszakértők betekintést nyújtanak abba, hogy a legtöbb lakásvásárló milyen lakásfelszerelések nélkül tudna meglenni. Nem sokkal ezelőtt a filmek vagy a televíziózás számára fenntartott szoba egy nagy, színházi stílusú képernyőn sokak által áhított státuszszimbólum volt. Mindenki egy pár sor kényelmes nyugágyra, egy csúcsminőségű hangrendszerre és talán egy kis teakonyhára vágyott a moziszobában. Ezek a különleges szobák még mindig szerepelnek néhány ember kívánságlistáján, de ne hagyja, hogy ezek hiánya megakadályozza az egyébként tökéletes otthon kiválasztását.

„Egy vezetékes beállítás vagy egy nagyon speciális helyiség csak a filmek és a mozizás számára meglehetősen elegáns” – mondja Tim Zabawa, a Rogers Healy and Associates Real Estate dallasi bróker munkatársa. „Annyi vezeték nélküli lehetőség áll rendelkezésre, hogy már nincs szükség ezekre.” A vásárlók sok időt töltenek azzal, hogy a konyhapultjukon gondolkodjanak. Az építők általában szokásos laminált anyagot használtak ezekhez, de aztán jött a gránit, a márvány és a kvarc. Ezek a köves anyagok az évek során egyre általánosabbá váltak. Igen, ezek a kőből készült munkalapok szépek és tartósak, de a márvány esetében néhány tényezőt figyelembe kell venni, mielőtt belevágna. Először is ott van a költség. A márvány drága, és manapság sokkal olcsóbban kaphat hasonló megjelenést.