Gyengeségek, amikkel mindenkinek foglalkoznia kell, ha karrier-változást szeretne

Azoknak, akik pályamódosításra vágynak, nehezebb dolguk van, mint a legtöbb álláskeresőnek. Nemcsak versenyképes munkaerőpiacra lépnek, hanem meg kell győzniük a munkáltatókat, hogy adjanak esélyt nekik az esetlegesen több tapasztalattal rendelkező jelöltek helyett.

Ha hajlandó munkát vállalni, akkor sikeres lehet karrierváltása. Először azonban van néhány gyengeség, amelyeket minden pályaváltónak le kell küzdenie, amikor új lehetőséget keres. Az átadható készségek olyan nehéz készségek, amelyek különböző szerepekre és iparágakra vonatkoznak. Például a nyilvános beszéd, a projektmenedzsment és az ügyfélszolgálat egyaránt átadható készség. Minden álláskeresőnek becsületesen értékelnie kell készségkészletét annak megállapítása érdekében, hogy milyen képességei vannak már, amelyek átkerülhetnek új iparágakba. Fontos, hogy megvizsgálja képességeit és erősségeit, és feltegye a kérdést magának, hogyan tud értéket adni egy másik iparágnak. Mit kínál? Ezeket a készségeket kell hangsúlyozniuk az álláskeresőknek önéletrajzukban, motivációs levelükben és a LinkedIn profilokban.

A készségek felmérésének másik fontos tényezője annak meghatározása, hogy milyen hiányosságai vannak a készségeknek, és annak kiderítése is fontos, hogy van-e olyan, amellyel foglalkozhat a karrier megváltoztatása előtt. Néhány álláskereső képes online képzéseken és programokon keresztül tovább kepézni magát. Ha új területre lép, készen kell állnia egy teljesen új életre. Az ugrás megtétele előtt világos stratégiával kell rendelkeznie, hová akar menni, mit és hogyan fog tenni. Ennek elmulasztása olyan, mint egy hosszú út megtétele, térkép vagy navigációs eszköz nélkül. Rettenetesen sok időbe telik, míg célba ér, ha egyáltalán eljut oda. Állítson össze egy tetszőleges 10-20-as listát vállalatokról, így megértheti, hogy a vállalatok milyen lehetőségekkel rendelkeznek, amelyek megfelelnek az Ön tapasztalatainak és készségeinek.

Vélemény, hozzászólás?