Francia bulldog bemutatása

Manapság az egyik legnépszerűbb, kedvtelésből tartott kutyafajta a francia bulldog. Apró termete miatt lakásban is kitűnően érzi magát, a többi kutyafajtával szemben nem túl nagy a mozgásigénye. Természetesen a francia bulldogot is ajánlott naponta legalább háromszor kivinni a szabadba.

Igazi családbarát kutyafajta, egyáltalán nem harapós és a gyerekeket is szereti. Nem túl okos és őrzés-védelemre sem alkalmas, bár a környezetét szemmel tartja. Egy aranyos francia bulldog azonban szinte minden ember arcára mosolyt csal, ugyanis igazán vicces kutya tud lenni. Igen érzékeny a környezetváltozásra, a rossz bánásmód nagyon felzaklatja, ha indokolatlanul szidják vagy bántják búskomorrá és kedvetlenné válik. Sajnos testalkata miatt hajlamos a betegségekre, általában nehezen veszi a levegőt, ezért a nagy nyári forróságban nem ajánlott vele hosszabb ideig a szabadban lenni.

Bundája lehet többféle színű és eltérő mintázatú is. Marmagassága 33 és 40 centiméter között alakul. Egy egészséges kutya súlya 8 és 14 kilogramm között kell, hogy legyen. Kis termete ellenére nem szokott magas kort megérni, maximum 10-13 évig él. Rövid szőre miatt bundája nem igényel túl sok ápolást, hetente elég egyszer átkefélni. A szemére azonban figyelni kell, mert könnyyen begyullad. Ajánlatos a hallójáratot is rendszeresen tisztítani. Nagyon fontos, hogy lehetőség szerint minőségi kutyaeledelt adjunk francia bulldogunknak, mert csak így marad egészséges és lesz velünk hosszútávon.

Vélemény, hozzászólás?