Foci vb 2018 menetrend és a világbajnokság megnyitója

A labdarúgó világbajnokság a világ egyik legjobban várt eseménye. Négyévente kerül megrendezésre, akárcsak az olimpia. Azonban a sportrajongók nagy örömére nem azonos évben.

Foci vb 2018 menetrend egyik legfontosabb eseménye a világbajnokság megnyitója. Idén Oroszországban rendezik meg, és a moszkvai Luzsnyiki Stadion ad otthont a megnyitó mérkőzésnek. Természetesen az orosz válogatott kezdi meg a világbajnokságot. A 2018-as tornán Oroszország Szaud-Arábiával kezdi meg a világbajnoki szereplést. A házigazdák a mérkőzés esélyesei, annak fényében, hogy az előrejelzések alapján szinte minden mérkőzésen teltház várja majd a csapatokat. Az orosz válogatott az utóbbi időben nem tündökölt eredményeivel. Némiképp jól is jött számukra, hogy automatikusan kijutottak szervezőként a tornára. Az elmúlt évben csak felkészülési mérkőzéseket játszottak, és minden labdarúgást követő ember megállapíthatta, hogy nem egy acélos csapat az utóbbi évek orosz válogatottja. Tehát a megnyitó mérkőzés akár meglepetést is okozhat.

A foci vb menetrendjéről részletes tájékoztatást kaphatunk a www.focivb2018.info oldalon. Az oldalon megtalálhatjuk a mérkőzésekkel kapcsolatosan a legfontosabb információkat. Oroszország 12 városában fogják megrendezni a világbajnoki mérkőzéseket. Melyek a következők: Moszkva, Szentpétervár, Szocsi, Kazany, Szaranszk, Kalinyingrád, Volgográd, Rosztov-Don, Nyizsnyij, Novgorod, Jekatyeringbur és Szamara. A FIFA egyik alapkövetelménye, hogy minimum 12 stadionban kell lebonyolítani a tornát. A nyitó és záró ünnepség is a fővárosban, Moszkvában található Luzsnyiki Stadionban kerül majd megrendezésre, már be is fejeződtek, jelentette ki az orosz államfő. A júniusban kezdődő világbajnokságig már csak simítások vannak hátra.

Vélemény, hozzászólás?