Foci eb tv közvetítés teljes programja

Az eredetileg Brüsszelben tervezett négy foci eb mérkőzést (három csoportkör, egy nyolcaddöntő) átcsoportosították Londonba. Ezért a Wembley Stadion összesen hét mérkőzésnek ad otthont, mivel már Londont választották a torna elődöntőjének és döntőjének.

Foci eb tv közvetítés és annak minden információja fellelhető a focieb2021.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk még ma és itt minden információt megtalál a foci eb közvetítésekről.  2017. december 7-én azt is bejelentették, hogy a nyitómeccsre a római Stadio Olimpicóban kerül sor, amelyet Amszterdam, Glasgow és Szentpétervár előtt választottak. Az UEFA úgy döntött, hogy amennyiben bejutnak, a nyitómeccsen Olaszország szerepel. A 12 kiválasztott város és ország közül 8 város és 7 ország még soha nem rendezett Európa-bajnoki döntő mérkőzést. Azerbajdzsán, Dánia, Magyarország, Románia, az Ír Köztársaság, Oroszország vagy Skócia közül senki sem adott otthont a tornának korábban. A 12 kiválasztott stadion közül csak 2 rendezett korábban Európa-bajnoki mérkőzést: a Stadio Olimpico (1968 és 1980) és a Johan Cruyff Arena (2000).

2020 októberében bejelentették, hogy az UEFA mérkőzéseit további értesítésig felfüggesztik Örményországban és Azerbajdzsánban a 2020-as hegyi-karabahi konfliktus miatt. Ez azonban nem befolyásolja a Bakuban rendezendő Euro 2020 mérkőzések tervezését. A fogadó városokat hat párosításra osztották, amelyeket a sport ereje (feltételezve, hogy az összes befogadó csapat kvalifikálva van), a földrajzi szempontok és a biztonsági/politikai korlátok alapján állapították meg. A párosításokat véletlenszerű sorsolással osztották ki csoportokba 2017. december 7-én. Minden minősített fogadó ország minimum két mérkőzést játszik otthon. Amennyiben többet tudna meg a közvetítésekről keresse fel a focieb2021.hu weboldalt.

Vélemény, hozzászólás?