Ezüstfenyő kedvező áron vásárolható

Az ezüstfenyő változatos történelemmel rendelkezik, ami a nevét illeti. Eredetileg Dacrydium westlandicum néven később Dacrydium colensoi, majd Lagarostrobus colensoi névre keresztelték. Az 1995-ös taxonómiai felülvizsgálat eredményeként született meg a mai neve.

Ezüstfenyő kapható kedvezményes áron az online-fenyo.hu weboldalon, tehát látogasson el ide hozzánk ha ön is többet tudna meg az ezüstfenyőkről és megtekintené teljes kínálatunkat. Amennyire meg lehet állapítani, régebben ezt a fát alig használták, annak ellenére, hogy fája nagyon tartós. Ezt a tulajdonságot nagyra értékelték az európaiak, akik a fát oszlopokhoz, és talpfákhoz használták az első napokban. Manapság is használják erre, bár ma már kiváló minőségű bútorfának számít. A faj az ország legnagyobb részén, Kaitaia déli részétől délre, egészen az Arawhata folyóig terjed, a Westland déli részén. Rendszerint magas csapadékmennyiségű területeken és szegényes, gyenge vízelvezetésű talajokon található meg, ahol más fajokkal alig versenyeznek. Leginkább azonban mély, termékeny, jól lecsapolt talajon nő. Ez egyike azon kevés őshonos fafajoknak, amely képes gyökérszívókkal szaporítani magát.

15 méter magasra és egy méter átmérőjűre nő, de általában valamivel kisebb. A növekedési sebesség általában nagyon lassú – 0,6-1,7 mm átmérőjű évente. Bár nem állnak rendelkezésre próbaadatok, vannak arra utaló jelek, hogy sokkal gyorsabban nőnek azokon a helyeken, amelyek szárazabbak, mint a mocsaras területek, ahol általában megtalálhatók. Az ezüstfenyő faanyag nagyon tartósnak minősül. Sárgás/fehér színű, néha foltos. Egyenes és egyenletesen szemcsés, sűrű, szilárd és tömör. A fa felületén bőségesen fehér foltok jelennek meg, innen ered az „ezüstfenyő” elnevezés. Amennyiben többet tudna meg az ezüstfenyőkről és ön is rendelne egyet keresse fel az online-fenyo.hu-t.

Vélemény, hozzászólás?