Ezért nem szerencsés, ha a párkapcsolatban nem egyenrangúak a felek

Érdekes, és sokszor bizony legalább ennyire megmagyarázhatatlan dolog a vonzalom, hisz sok esetben nem érezzük olyan iránt, akinél kellene, és az is megesik, hogy mindeközben szívünk valaki olyat választ, akit viszont szerencsésebb lenne elkerülni.

Noha elsőre talán gyerekes dolognak tűnik, de felnőttként éppúgy osztályozzuk az ellenkező nem tagjait, mint tinédzser korunkban. Persze jóval diszkrétebben, és az is igaz, hogy kevésbé is adunk hangot a véleményünknek, de ettől még mélyen, legbelül pontosan tudjuk, hogy a másik hány pontos. No és kár is lenne tagadni, de az ember gyarló lény, emiatt aztán a külső nem elhanyagolható tényező párválasztáskor. Persze felnőtt fejjel jól tudjuk, hogy a belső az igazán fontos – hisz hosszú távon csak olyan társsal lehet együtt élni, akivel passzol az értékrendünk -, de a vonzalomhoz elengedhetetlen, hogy fizikailag is tetsszen a másik. Ám mi a helyzet akkor, ha valaki olyannal jövünk össze, aki nálunk sokkal jobban néz ki? Működhet hosszú távon egy ilyen kapcsolat?

Nos, ilyen példát talán mind tudunk mondani a közvetlen környezetünkből, akár olyat, ahol a felek látszólag teljesen boldogan élnek, akár olyat, ahol a kevésbé attraktív fél valami más módon kompenzál folyamatosan. Ez dolog azonban biztos. A szerelem sokszor vak, a vonzódás pedig néha megmagyarázhatatlan, így aztán könnyen lehet, hogy akit mi szépnek gondolunk, azt más nem annyira – és ugyanez megeshet fordítva is -. Bárhogy is legyen, éljünk a boldogság adta lehetőséggel, és soha, egyetlen pillanatra se felejtsük el, hogy a legkönnyebben úgy tehetjük tönkre a párkapcsolatunkat, ha a folyamatos kétségeinket, bizonytalanságunkat – és féltékenységünket – a másikra zúdítjuk. Higgyünk abban, hogy nem véletlenül minket választott a párunk, és bízzunk abban, hogy ugyanazokat az értékeket tartja fontosnak, amiket mi. Ám ha hatalmas a különbség két ember között – mármint külsőleg -, az az esetek nagy részében előbb-utóbb úgyis bizonytalanságot szül, aminek nem lesz jó vége. Ezért aztán – általában – valóban nem szerencsés, ha a felek ennyire nem egyenrangúak.