Ezért érdemes részt vennünk a kutyaiskola Budapest képzésein

Újdonsült gazdiként a legtöbben szinte minden percünket kedvencünkkel töltenénk, hiszen a látni, ahogy egy kölyökből pár hónap alatt kifejlett eb válik, az egyik legszebb dolog a világon. Nem szabad azonban megfeledkeznünk arról, hogy az első egy év kardinális jelentőséggel bír négylábú barátunk szokásainak kialakulásában.

Ezért is rendkívül ajánlott a kutyaiskola Budapest megfelelő tanfolyamain elsajátítanunk a tudatos nevelés alapjait.  Gyakori problémát jelent, hogy a gazdik csak későn kapnak észbe és akkor fordulnak szakemberekhez, amikor az állatban már rögzültek bizonyos rossz, vagy nem kívánatos szokások. Mindig tartsuk szem előtt, miszerint ezeket sokkal könnyebb megelőzni, mint utólag korrigálni, így a legbölcsebb, ha már a kutyaiskola Budapest ovis képzésén is részt veszünk. Ide már a kölyök 3 hónapos korától kezdve elkezdhetünk járni, így biztosak lehetünk benne, hogy kedvencünk elsajátítja azokat az alapvető tudnivalókat, amelyek a mindennapi életben elengedhetetlenek lesznek.

Ehhez a legkiválóbb módszert a játékos tanulás jelenti. Ennek megfelelően a kutyaiskola Budapest tanóráinak nagy részén a közös elfoglaltságokra kerül a hangsúly. Itt a kölykök elsajátítják azokat a viselkedési formákat, amik alapvetően szükségesek lesznek a későbbiekben, ha futtatóra, vagy épp csak sétálni visszük négylábú barátunkat. Ugyancsak érdemes már fiatal korban elkezdeni a legfontosabb parancsok begyakorlását. Akár komoly, balesetveszélyes szituációk is kivédhetők, ha az állat biztonsággal behívható, illetve egy helyben tartható. A kutyaiskola Budapest oktatói ezért kiemelt figyelmet fordítanak ezekre a kérdésekre. További hatalmas segítséget jelent a gazdiknak az is, hogy az órák itt már saját ütemben látogathatók, így nem jelent gondot, ha egy-egy alkalmat valamiért ki kell hagynunk. Ilyenkor a következő alkalommal pótoljuk az elmaradt gyakorlatot és kérdés esetén természetesen bármikor számíthatunk a kutyaiskola Budapest szakembereinek segítségére.