Ezeknél a munkafolyamatoknál szükséges a háromélű szegélyléc használata

Bizonyos kiegészítők több munkafolyamatban is nagy segítséget jelentenek, amikor otthonunk kialakításáról, vagy teljes körű renoválásáról van szó. Amennyiben mi magunk fogunk bele ebbe a feladatba, úgy kulcsfontosságú, hogy minden szempontot megvizsgáljunk, mielőtt a beszerzés mellett döntenénk.

Tipikusan ilyen eszköz például a szegélyléc is. Noha a kifejezés hallatán legtöbben talán a laminált padlók és a falazat összeeresztésénél használt díszlécekre asszociálunk, építkezési munkálatok esetében sokkal gyakrabban használatosak a háromélű változatok. Ezek készülhetnek műanyagból, illetve fémből is, kialakítástól és hossztól függetlenül. Előbbit akkor tanácsos preferálni, ha a szegélyléc csak egyetlen egy alkalommal lesz telepítve. Persze megfelelő tisztítás után akár ezt is újra bevethetjük, de a külső behatások következtében előfordulhat, hogy minimálisan deformálódik. A fém változat ezzel szemben kifejezetten ellenálló és többszörös alkalmazhatóságot tesz lehetővé. Némileg ugyan költségesebb, de hosszú távon gyakran ez jelenti a költséghatékony megoldást.

Mielőtt határoznánk, azt is át kell gondolnunk, pontosan milyen feladatoknál fogjuk bevetni a kiegészítőt. Tudniillik egy átfogó felújításnál – és persze építkezésnél is – rengeteg különféle felület burkolására lesz majd szükség. Fürdőszoba, illetve konyha csempézésekor a háromélű szegélyléc segíti a burkolatok egyenletes elhelyezését és a hézagok precíz meghatározását. Ugyancsak meghatározó jelentőséggel bírnak ezek az eszközök, amikor különböző falazatok élképzése történik. Ilyenkor a legegyszerűbben egy szegélyléc segítségével valósítható meg a segédvonalak kialakítása. Kardinális, hogy a kiegészítő telepítése mindig megfelelően előkészített felületen történjen, illetve az egyéb gyártói előírásokra is nagy hangsúlyt kell fordítani.