Erika a Hobbicukrász

Pont úgy kezdődött, mint más háziasszonynál: Erika, egy közeli ismerősöm, szívesen sütött hétvégén a családjának. Látván, hogy a süteményei sikert arattak, kedvet kapott, s nem csak hétvégén lepte meg a családját valami finomsággal, hanem hét közben is.

Mikor a jól bevált receptek elfogytak, különböző süteményes könyvek receptjeit használta fel a konyhai alkotásaihoz, s azokkal örvendeztette meg a családját, baráti körét. Erika örömét lelte a sütögetésben, motiválta az alkotás öröme és a pozitív visszajelzések.

Az internet térhódítása még nagyobb segítséget nyújtott a hobbijához, különböző receptoldalak száz számra ontották a jobbnál jobb receptúrákat, s az amatőr cukrász egyre több és több finomságot készített el a leírásokból. Különös kedvenceivé a torták váltak, mert azok nem csak finomak, de szépek is, s azt tartotta művészetnek elkészíteni. Tortái egyre szebbek és igényesebbek lettek, már nem csak a szűkebb család részére készültek, de a távolabbi família tagjai is , meg a barátok is hozzá jöttek egy –egy szülinapi , vagy esküvői torta miatt.

Tortái lassan vetekedtek a híres cukrászdák remekeivel, rendkívül jó érzéke volt hozzá, isteni finomakat sütött, és olyan formákat, díszítéseket varázsolt, hogy mindannyian csak ámultunk-bámultunk. Számos mese és filmfigurát formázott meg, illetve kérésre szinte bármit elkészített, s elkészít a mai napig is. Már nem csak kerek és négyzet, meg mesejelent forma készül, de 3D-s szoborszerű torták is kerülnek ki a varázskonyhájából. Legutóbb egy sikeres horgászatot mintázott meg, tóval, horgásszal, pecabottal, kifogott hallal.

Tortáinak híre ment a szomszédság, és távolabbi ismeretségi körben is, s ma már ők is kilincselnek egy-egy műremek tortáért. Erika pedig még mindig örömmel és szívesen készíti a képzett cukrászokat is megszégyenítő meseszép finomságokat.

Vélemény, hozzászólás?