Együttérzés kimutatása valakinek, aki elvesztette testvérét

Ismer valakit, aki a közelmúltban elveszítette testvérét? Ha vigaszt szeretne nyújtani ennek a személynek, néhány fontos dolgot tudnia kell. A megnyugtató együttérző szavak mindaddig kedvesek, amíg együttérzést tanúsít.

Ez nem a kreativitás vagy elbűvölés ideje. Sőt, néha minél kevesebbet mondanak, annál jobb. Bármely családtag elvesztése szívszorító. A testvérek különleges kapcsolatot jelentenek.  Így amikor egyikük meghal, a többiek gyakran úgy érzik, hogy a világuk a velejéig megrendült. Fontos megérteni, milyen mély érzelmek vannak az emberekben, amikor elveszítik testvérüket. Amikor egy barátja testvérének temetésére megy, számítson arra, hogy könnyeket fog látni. Mondjon néhány együttérző szót minden családtagnak, de hacsak nem áll nagyon közel a családhoz, nagyon rövidre kell fogni, és lépjen félre, hogy mások is részvétüket fejezzék ki. Ha közel áll valakihez, aki a közelmúltban veszítette el testvérét, ajánlja fel, hogy bármiben segít. Előfordulhat, hogy segíthet a vendégkönyvben, vagy segít a gyászolók leültetésében a temetésen.

Van néhány dolog, amit soha nem szabad elmondani annak, aki elvesztette egy közeli családtagját. Bár lehet, hogy jót akar, hidegnek és unszimpatikusnak tűnik. Ha ismer valakit, aki elvesztette testvérét, küldjön egy rövid részvétnyilvánítást. Ha közel áll a túlélőhöz, vagy ha ismeri az elhunyt testvért, akkor még többet is hozzáfűzhet az üzenethez. A túlélő testvérek értékelni fognak minden kedves szót, amit a testvérükről mond. Értékelni fogják, ha tudják, hogy pozitív módon emlékeznek rá. Ne számítson arra, hogy felvidít mindenkit, aki nemrégiben elvesztette testvérét. És ne döbbenjen meg semmin, amit a túlélők mondanak ebben a nyers és fájdalmas érzelmekkel teli időszakban. Az emberek nem gondolkodnak olyan tisztán, amikor gyászolnak, ezért legyen együttérző és megértő ítélethozatal nélkül.

Vélemény, hozzászólás?