Egyértelmű jelei annak, hogy az anyagcseréje beavatkozást igényel

Valószínűleg tudja, hogy mi az anyagcsere, amit gyakran gyorsnak vagy lassúnak neveznek, de nem tudja, hogyan lehet hatékonyabban működtetni azt. Az anyagcsere azt jelenti, hogy a szervezetnek naponta mennyi kalóriára van szüksége a működéséhez.

Életkorunk, nemünk, aktivitásunk befolyásolja és az életkor előrehaladtával fokozatosan csökken, elsősorban az izomtömeg csökkenése miatt. Ha megértjük, hogyan növelhetjük az anyagcserénket testmozgással és étkezéssel, vagyis a lehető leghatékonyabban égessük el a kalóriákat, támogathatjuk a hosszú távú egyensúlyt a szervezetünkben. Ezenkívül a testünk elég jól meg tudja mondani, hogy mikor nem optimalizáljuk az anyagcserét a napi táplálkozási és mozgási szokásaink révén. Itt néhány jel arra, hogy az étkezési és testmozgási döntések, amelyek befolyásolják az anyagcserét, némi figyelmet igényelhetnek.

Előfordulhat, hogy a szokásosnál többet eszünk, vagy gyakrabban kihagyjuk az edzőtermet, így logikus, hogy a súlyunk nő. De amikor a szokásos módon gyakorlunk és jól eszünk, mégis egyre hízunk, akkor magunknak kell tudnunk, hogy mi is történik valójában. Időnként a váratlan súlygyarapodás orvosi változókkal magyarázható, de az is lehet, hogy a szervezete túlságosan hozzászokott a jelenlegi étrendhez és testmozgáshoz. Amikor nem tud fogyni, egy gyakori példája az anyagcsere változásnak, különösen a 30-as és 40-es évek vége felé haladva. Oka lehet a nem kellő testmozgás a kalóriák hatékony elégetéséhez, vagy az izomtömeg fokozatos csökkenése az elégtelen mozgás eredményeként. Egy másik jel, amikor soha nem érez éhséget. Az éhség a legegyszerűbb betekintést nyújtja az anyagcserénk folyamatába. Ideális esetben az emberek éhesek lesznek körülbelül egy órával az ébredés után és 3-4 órával minden evés után. Ha nem érez éhséget minden reggel, azt sugallhatja, hogy a teste tárolási módban van, és valószínűleg több kalóriát fogyaszt a kelleténél.

Vélemény, hozzászólás?