Egyedi, hulladékból készült cipő

Hulladékból készített cipőt egy neves ruházati márka-gyártó cég. A cég az óceánok szennyezése ellen küzdő környezetvédelmi szervezettel, a Parley For The Ocean-nal együtt készítette el az új sportcipőt, ami tengeri hulladékból áll, és halászhálókból.

A talpa is újrahasznosított anyagokból áll. Cyrill Dutsch elmondása szerint rendkívül büszkék arra, hogy a neves Adidas cég is csatlakozott a világra szóló küldetéshez, és bebizonyosodik, hogy egy nagyszerű dolog készülhet az óceáni hulladékból. Hulladékból cipő? Milyen nagyszerű ötlet, az újrahasznosítás csúcsa. Amellett anyagilag is igen előnyös, hiszen a szemét nem kerülhet túl sok pénzbe, így ezért ez a húzás nagyon megéri az Adidas-nak is. Ráadásul az újrahasznosítás és a tudatos gyártás is egyre nagyobb teret nyer a világmárkák és óriáscégek háza táján, így a környezettudatos emberek is szívesebben választják a hulladékokból összeállított futócipőt.

Az akcióban a Sea Shepherd Conservation Society nevű szervezet is aktívan közreműködött.  Ők mintegy 100 kilométernyi illegális hálót gyűjtöttek össze. Ez az után történt, hogy sikeresen követtek egy, az Interpol által is követett orvhalász bandát. 2016-tól tervezi a cég az újrahasznosított anyagok használatát. A most megjelent cipő két meghatározó színe a zöld és a fehér, egyedi, és kiváló. Az Adidas-tól ez jó húzás volt, egy újabb érdekes történés a márkák világában. Sok új rajongót is szerzett ezzel a cég, menő az új sportcipő, és akik rendszeresen futnak, azoknak kötelező elem ez a cipő. Az Adidas ismét előrukkolt valami újdonsággal, ami új színében mutatja meg a sportmárkát. Öko-adidas cipő, ez ám az újdonság, amely minden a márka iránt érdeklődő embernek felkelti az érdeklődését. Ez készült az Adidas háza táján, ami érdekes és meglepő egyben, de hidegen nem hagyja az embert.

Vélemény, hozzászólás?