Edzőtermi gépek

Bár az edzőtermi gépeket nem javasoljuk az erőnlét egyedüli eszközeként, a gépekre hagyatkozás bizonyos esetekben hasznos lehet. Sérülés vagy műtét után szeretne felépülni? Az edzőtermi gépek használata megakadályozhatja a további sérüléseket a gyógyulás során. Most ismerkedik az edzéssel?

Az edzőtermi gépekre támaszkodva elősegítheti a biztonságos erőnléti edzéshez való igazodást, mivel a gép segít szabályozni az adott edzés megfelelő mozgástartományát.  Az edzőtermi gépek hasznosak lehetnek a kezdők számára, mivel lehetővé teszik az egyének számára, hogy egy adott mozgástartományon belül egy bizonyos súlyt toljanak vagy húzzanak. Ez segít csökkenteni a sérülés kockázatát amikor elkezdi az edzést. A karok és a tárcsák rendszerein keresztül az edzőtermi gépeket úgy tervezték, hogy rögzített síkban dolgozzák meg az izmokat, ez pedig lehetővé téve a felhasználók számára, hogy hatékonyan célozzák meg az izomkészleteket és konkrét eredményeket alakítsanak ki. Az erőnléti edzésprogramon belül az edzőtermi gépek minden korosztály számára megfelelőek lehetnek, az idősektől a tinédzserekig, sőt a gyermekekig is. A gépek előnyei: kevesebb a sérülésveszély. Számos szabad súlygyakorlat oktatást és edzést igényel a megfelelő forma elsajátításához. Ezzel szemben az edzőtermi gépek karjai végig vezetik a megfelelő mozgástartományon, emiatt a kezdőknek is sokkal jobb. Jó az izmok elszigeteléséhez. Ha sérült és nem tud bizonyos izmokat használni, vagy meg akar győződni arról, hogy csak egyetlen izomcsoporton dolgozik, például a mellkason, akkor a gépek nagyon hatékonyak lehetnek egyetlen terület elkülönítésére.

Ma a kardió gép az egyik legnépszerűbb fitneszeszköz, amelyet edzőtermekben és otthon is egyaránt használnak. De honnan származik ez a nagyszerű szív- és érrendszert javító gép? Bill Staub és Dr. Kenneth Cooper az Aerobics, Inc.-n keresztül dobta piacra az első otthoni testmozgáshoz szükséges kardió gépet. Az aerob edzőberendezések népszerűsége otthon és az edzőtermekben az 1960-as és 1970-es években növekedett. A legjobb kardiógép azonosításának első lépése, hogy tisztázza a céljait. A teljesítmény miatt edz? Szeretne maratont futni vagy fitnesz versenyen részt venni? Egészségügyi előnyökre edz? Csökkentenie kell a vérnyomását, vagy ellenőrzés alatt kell tartani a cukorbetegséget? A kinézet a lényeg? Magabiztosnak akarja érezni magát nyáron a medencében? Az, hogy miként válaszol ezekre a kérdésekre, meghatározza a legjobb kardiógépet. Amikor az emberek a „kardióra” gondolnak, általában csak a szívre és annak szív- valamint érrendszeri komponenseire gondolnak. Ez azonban erősíti a légző- és az izomrendszert is. Tehát a kardiógép használatát be kell illesztenünk a fitneszrutinunkba, hogy összekapcsoljuk mindhárom rendszert, hogy az oxigént és más kritikus tápanyagokat hatékonyan juttassunk el a testbe. Weboldalunkon nemcsak kardiógépeket, hanem erősítő gépeket is talál olyan márkáktól, mint a Spirit, a Gymost, vagy éppen a Platinum.

Vélemény, hozzászólás?