Dolgok, amik jelzik, hogy nem jó irányba halad egy interjú

Az állásinterjú nehéz dolog lehet, ezért nem szabad elpazarolni a lehetőséget. Sajnos ilyen vagy olyan okokból néha az interjú elmozdulhat a helyes útról, és mielőtt megtudná, a dolgok nem úgy sikerülnek, mint ahogy remélte.

Nem kell mindig így lennie! Az állásinterjú során néha finom jelek vannak arra nézve, hogy a dolgok nem mennek jól, ezt időben felismerheti, hogy esetleg megfordítsa a dolgokat. Biztosan hallotta már ezt a kifejezést: “Egy interjú arról szól, hogy éppúgy próbálja megismerni a céget, mint amennyire önt próbálják megismerni. Ez nagyon igaz – önnek értékelnie kell a vállalatot, mivel ők értékelik az ön tapasztalatait és készségeit. De, ha ezt csinálja, és a kérdező nem fáradozik azon, hogy eladja a cég jó tulajdonságait, ez valószínűleg nem jó jel. A vállalatok azt akarják, hogy választott jelöltjük elfogadja az állásajánlatot, ezért a legjobb választásuk érdekében általában megpróbálják megemlíteni az állásjuttatásokat, a vállalati kultúrát, a növekedési lehetőségeket és egyéb pozitívumokat. Az is intő jel lehet, ha csak egyszerű kérdéseket tesznek fel önnek.

Ez ellentmondásosnak tűnhet. Végül is, ha a társaság kedvel minket, miért tennék fel a kihívást jelentő kérdéseket? Az interjúztatók kemény kérdéseket tesznek fel az általuk fontolgatott jelölteknek, mert szeretnék látni, hogyan gondolkodnak éles helyzetben, és megtudják, hogyan reagálnak a nehéz munkahelyi helyzetekre. Ha valójában nem gondolnak önre, akkor a legkönnyebben megválaszolható kérdések mellett maradnak. Amikor az interjúztatók érdeklődnek egy jelölt iránt, megpróbálják őket mélyebben megismerni, mint például a “Mi az erősséged?”. Gyakran folytatnak egyszerű társalgást, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy kultúrájuknak megfelelőek-e, és hogy személyiségük jól illeszkedik-e a csapat többi tagjához.

Vélemény, hozzászólás?