Csehországi kalandok és látnivalók

Bár Csehországról főként a sör jut eszükbe az embereknek, az irodalmat kedvelőknek esetleg néhány cseh szerző, természeti látnivalók is akadnak bőven. Az ország ugyanis rengeteg, lenyűgöző sziklaformában is bővelkedik.

A Cseh Paradicsom nem elérhetetlen senki számára sem, hiszen manapság már megfizethető áron látogathatunk el a sörről méltán híres országba. Hrabal hazája minden idegent, turistát ámulatba ejt a szikláival és a cseppkőbarlangjaival. Amennyiben te is kedveled az efféle túrákat, ott a helyed neked is a kis csapatban. A Békatutaj Egyesület szervezésében lehetőséged nyílik csatlakozni egy ilyen, Cseh Paradicsomot felderítő kisebb csoporthoz, ahol akár már az első napon barátokat is szerezhetsz.

Természetesen a söröket sem hagyjuk ki, és nem is akármilyen formában, nem csupán egy kocsmában vagy kávézóban ülünk be egy gyors csapolt sörre, hanem egyenesen egy sörgyárba látogatunk el, ahol a velünk tartók megízlelhetik Csehország legerősebb sörét. Ezt még azok sem hagyhatják ki, akik nem túl nagy sörrajongók. Emellett még persze számos látnivalót is megnézünk majd, hiszen a Cseh Paradicsom még rengeteg természeti csodát tartogat a kíváncsi turista-szemeknek. Már ez első napon sem tétlenkedünk, hiszen azonnal egy könnyedebb, rövidebb túraútra indulunk a kíváncsi kalandorokkal. Ennek az útnak a várható időtartama nagyjából négy órás lesz. Utunk első állomása a Prachovské Skaly-hoz, azaz magyarul Porladó-sziklákhoz vezet majd.

Amennyiben szeretnél bővebben is olvasni a Cseh Paradicsom elnevezésű programunkról, illetve megtekintenéd a részletes programunkat is, látogass el internetes oldalunkra www.bekatutaj.net-re. Itt természeti látványosságokban bővelkedő képeket is találhatsz, hogy az utazás előtt ráhangolódhass a nagy kalandra.

Vélemény, hozzászólás?