Csarnokvilágító ledek minden mennyiségben!

A LED-ek számos előnyt kínálnak a hagyományos izzókkal szemben, elődeik legjobb részeire építve, miközben hatékonyságukat maguk mögött hagyják. A csarnokvilágítás terén is egyre többször használják a ledeket.

Csarnokvilágító ledek rendelhetőek a led24.hu weboldalon, tehát látogasson el hozzánk még ma és tekintse meg jobbnál jobb csarnokvilágító ledjeink teljes kínálatát. A LED elemei és a fénykeltés módja jelentősen meghosszabbítja ezen izzók élettartamát. Ahol más izzók élettartama mind a rendeltetésszerű, mind a nem megfelelő használat révén lerövidül, a LED-izzó alacsony hőmérséklete, tartóssága és energiahatékonysága lehetővé teszi, hogy más típusú izzókat több ezer órával meghaladjon. Jellemzően a villanykörte fontos részei, például az izzószál, idővel gyengül, ami az izzót kiégeti. De a LED-ek nem égnek ugyanúgy, mint más izzók; ehelyett az általuk előállított fény mennyisége fokozatosan csökken az úgynevezett „lumencsökkenés” alatt. A LED-izzó élettartama azon alapul, hogy mennyi időbe telik, amíg az izzó lumenteljesítménye 30% -ra csökken, így valószínűleg tovább fog tartani, mint a dobozon feltüntetett átlagos névleges élettartam-óra.

Csarnokvilágítás
Csarnokvilágítás

A LED-ek hatékonysága

A LED-ek magas wattonkénti kibocsátása miatt energiájuk körülbelül 70% -át fénnyé varázsolhatják. Ez sokkal hatékonyabbá teszi őket, mint más izzókat, amelyek hővé alakulással rengeteg energiát pazarolnak el. Csak egy 6 wattos LED-es izzóra van szükség ahhoz, hogy előállítsa azt a fénymennyiséget, amelyet egy 40 wattos izzólámpa tesz, és alacsonyabb hőmérsékletük is biztonságosabbá teszi őket. Összehasonlításképpen, az izzók annyira felmelegedhetnek, hogy azokat olyan gyermekek elől távol kell tartani, akik esetleg megégethetik magukat, és ismert, hogy tüzet is okoznak, ha véletlenül gyúlékony anyagokkal érintkeznek, például függönyszövettel. Egyetlen 60 wattos villanykörte LED-re cserélése egy csarnokban hozzávetőlegesen 160 kg CO2-kibocsátás csökkenést jelent évente. Ha egy csarnokban 10 lámpát cserélne LED-ekre, az évente 1599 kg CO2-kibocsátás csökkenést jelentene. A LED-ek rendkívül magas fényerő kibocsátására képesek.

Ezért a teljesítmény már nem életképes fénymérés – ehelyett nézze meg az izzó lumenteljesítményét, amikor a LED-ekre vagy más energiatakarékos világításra kapcsol. A LED-ek széles színválasztékot és színhőmérsékletet kínálnak gélek vagy szűrők használata nélkül, amelyek idővel kiéghetnek vagy elhalványulhatnak. A LED-eknél a tényleges dióda (vagy annak foszforbevonata) változik, hogy megváltoztassa a kibocsátott fény színét, így bízhat abban, hogy élettartama végéig ugyanaz az árnyalat marad. Míg egy izzólámpa izzószálának egy bizonyos hőmérsékletre történő felmelegítésével működik, addig egy LED izzó villamosítva elektromágneses energiát bocsát ki. Azáltal, hogy az energiát hő helyett fénnyé változtatja (ahelyett, hogy hőt használnának a fény előállításához), a LED- lényegesen alacsonyabb hőmérsékleten képes működni, mint más típusú izzók. További részleteket a led24.hu weboldalon talál.

Vélemény, hozzászólás?